CDH

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/12/2009 | 20:00 | מאת: אילנית

שלום ד"ר, נולדתי עם פריקה דו צדדית של הירך. לקח זמן עד שעלו על הבעיה וגיל תשעה חודשים נותחתי במפרק השמאלי. היו סדרה של ניתוחים נוספים אך הורי החליטו בהתייעצות נוספת להפסיק את הניתוחים. כיום אני בת 45. חייתי טוב עם מגבלה מסויימת וצליעה לא חריפה. לאחר הלידות המצב הוחמר. כיום אין לי כמעט יכולת פיסוק. קשה לי מאד לעלות מדרגות וללכת בעליה.אני יכולה לעלות לרכב רק כשאני קודם מתיישבת על הכסא ואז מכניסה את הרגליים. איני יכולה לקום מהרצפה לעמידה ללא תמיכה. אין לי כל כאב במפרקים, מלבד המוגבלות והצליעה שהחריפה מאד. מה עליי לעשות? הבנתי שאני צעירה להחלפת מפרקים והמדד העיקרי הוא בעצם כאב. אשמח לחוות דעתך.

30/12/2009 | 07:58 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה לאילנית את נוגעת בדיוק בדילמה הקבועה: האם לבצע ניתוח של החלפת מפרק ירך רק אם יש כאב או גם במקרים כפי שאת מתארת. ישנן נקודות לחשיבה א. לניתוח יש סיבוכים בחלקם מסכני חיים. הסיכון נמוך אך קיים. במידה ומבצעים ניתוח כדי לשפר את היציאה מהרכב או את הפיסוק או את הצליעה וקורה סיבוך, איך מרגישים אז? ב. הניתוח עצמו לא פשוט במקרים של DDH והסיכוי לסיבוכים עולה על ניתוח THR לאנשים עם מבנה מפרק ירך תקין ג. ככלל, במקרים שאין כאב תמיד עדיף להתאים את הסביבה לגוף מאשר את הגוף לסביבה... בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים