החלפת מפרק הירך ואוסטאוארטריטיס

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

16/11/2009 | 21:31 | מאת: אפרת

שלום רב, בגיל 32 עברתי ניתוח להחלפת מפרק ירך בגלל גידול בתוך המפרק. שנה לאחר כך חליתי גם באוסטאוארטריטיס (המחלה הראשונית היא מחלה גנטית של רקמת החיבור, וכתוצאה ממנה חליתי באוסטאוארטריטיס בגיל צעיר). וכאן שאלתי: אני צעירה יחסית לחולים בבעיות אלו ולמרות שאני הולכת עם קביים ולא פעילה פיזית, בכל זאת אני פעילה יותר מאשר אדם בן 80 שעבר החלפת מפרק. אני מסרבת לתת למחלה להכניע אותי ואני מתכננת לנסוע לטיול בחו"ל בקרוב וחשוב לי לדעת, גם אם בקווים כלליים ביותר, כמה זמן יש לי לפני שהמפרק יישחק עד כדי כך שיהיה צורך בניתוח נוסף. האם מדובר בחודשים, שנים, עשרות שנים? בהתחשב בעובדה שהאוסטאוארטריטיס הופיעה לפני שנה בלבד, גם אם היא מהירה ואלימה מאוד, כמה זמן אוכל לטייל בחו"ל מבלי לחשוש? האם אפשר לקבוע בערך כמה זמן יעבור לפני שאזדקק להשתלת מפרק חדשה? ומהם סימני האזהרה? האם אחוש כאב גדול יותר באיזור המפרק? או משהו אחר? תודה רבה מראש. אפרת.

16/11/2009 | 21:33 | מאת: אפרת

-

17/11/2009 | 13:42 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאפרת שלום תהליך ניוון במפרק הירך עשוי להיות ראשוני דהיינו ללא סיבה ברורה והוא מאפיין את הגילים המבוגרים יותר. פגיעה במפרק מסיבה כלשהי עשויה להביא לתהליך נוון - אוסטאוארטריטיס של המפרק ואז לפני המטופל שתי אפשרויות א. להמשיך בפעילות רגילה של המפרק תוך המתנה להחמרה שעשויה להיות מאד איטית ולעיתים שנים רבות ועשויה להיות מהירה ב. לעבור ניתוח להחלפת מפרק הירך. ככלל, המפרקים היום מיועדים לאנשים פעילים ולכן עשויים להתאים לאנשים צעירים עם פגימה כואבת במפרק הירך בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים