החלפת מפרק ברך ימין,

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/09/2009 | 21:06 | מאת: ריבי

שלום לך ד"ר גרינטל, לפני שנה בערך עברתי ניתוח ארטרוסקופיה ברך ימין, היתה הטבה למספר חודשים, ולאחר מכן שבו הכאבים והפיחויות, וכל מה שהיה לפני הניתוח רק בעוצמה גבוהה יותר,בעיקרון אני סובלת משחיקת סחוסים כבר שנים עם טיפולים שגרתיים, כדורים, זריקות פיזיוטרפיה, וכרגע שום דבר מזה כבר אינו עוזר.רופא אחד המליץ על ארטרוסקופיה חוזרת, ואילו רופא אחר טוען שאין טעם בניתוח הנ"ל, שבכל מקרה ההטבה תהיה זמנית בלבד, והמלצתו היא על החלפת מפרק הברך, והמגבלה היחידה היא גילי, (בת 57). מבולבלת לגמרי, אשמח לשמוע דעה שלישית. המון תודה.

09/09/2009 | 07:05 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לריבי שלום אין ספק שככל שהמטופל צעיר יותר אנו מחפשים טיפולים שאינם החלפת מפרק. אך לעיתים מבצעים טיפול של החלפת מפרק גם באנשים צעירים. ככלל, כל דעה רפואית או חוות דעת בנויה משלשה שלבים: האחת הנה פרטים מתוך שיחה עם המטופל. השניה הנה הבדיקה הפיזיקלית והשלישית הנה עיון בבדיקות ובצילומים. וזוהי בדיוק המגבלה של פורום אינטרנט. אין אפשרות לתת חוות דעת נבונה ללא הכרת המטופל בדיקתו ועיון בצילומי הרנטגן וכו'. אין ספק שאת באמת זקוקה לחוות דעת נוספת אך הדבר צריך להעשות כהלכה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים