אוסטאוארטריטיס של הברך - לפרופ' סודרי בבקשה.

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/02/2008 | 21:09 | מאת: חגית

אני בת 41.5 וסובלת מהבעיה הנ"ל - או כפי שהגדירו אותה מס' רופאים שנותחתי על ידם - c.m.p דרגה 3. נותחתי ארבעה פעמים בכל שלושת המרכזים הרפואיים כאן בחיפה וב"כרמל" פעמיים - תמיד ללא הצלחה. הניתוח הראשון היה לפני 18 שנה לאחר שביום בהיר אחד התנפחה הברך - בבוקר - ללא חבלה - ולא יכולתי לדרוך, עם כאבי תופת. לאחר בדיקות רבות - הגיעו למסקנה שישנו גוש דמי- מעיין המנגיומה שהתפוצהנ לתוך הברך - וזאת האבחנה לאחר הניתוח. מאז - 18 שנה לא התאוששתי מהניתוח, גם ארתרוסקופיה וגם פתיחת הברך - כאמור מאז כאבים, חולשה של הברך. שלוש שנים לאחר מיכן עברתי הריון קשה (רעלת הריון) - עם עלייה במשקל וכאבי תופת בברך - לאחר 3 שנים נותחתי שוב, ואז הסבירו שיש שחיקת סחוס מתקדמת - לאחר הניתוח ללא הצלחה - הועברתי למרכז רפואי אחר - ושם שוב פתיחת רגל - ובדרך גם היה צורך בקיבוע הרצועות עם ברגים. - שוב לא הצלחה, חולשה וכאבים - עד שהברגים כמעט נפלטו לבד - בלטו - לאחר כשנתיים - שוב נכנסתי לחדר ניתוח - דחוף - במרכז רפואי אחר - הוסבר לי שאם אבצע פאטלקטומייה (כריתת פאטלה)- זה יפתור את הבעיות - אך יכולה להיווצר בעיה של נכות וצליעה עקב חוסר פאטלה. כמובן שלא הסכמתי - ולכן בוצע ניתוח דחוף של הוצאת הברגים מהרצועות וניקויי האיזור מהתפוררות שאריות סחוס. מאז - שנת 2000 אני סובלת מאוד, ואם אני מעלה מעט יותר במשקל אז עוד יותר - מנסה לשמור על משקלי, מאז אני מרגישה גם עומס על הברך השניה ןלא מזמן נוצרו גם בעיות בכף הרגל - באחת נוצרה לי דלקת - שהאורתופד מכנה "בנדוניטיס" והציע לי לנתח דחוף ולהוציא - אני לא ממהרת לניתוח נוסף - אך סובלת בעיקר מקימה מישיבה או משכיבה - אני צולעת. וכאבי תופת - אני לוקחת כדורי הרגעה - גם כי זה עושה לי דכאון וגם מהכאב וכן כדורי שינה כי קשה להירדם מכאבים. בכף הרגל השניה - נמסר לי מאורתופד שנמתח כניראה גיד אכילס - וגם שם לא חסר כאבים. לא לציין שאכות החיים שלי נפגעו .. אני יכולה לבצע ספורט רק בבריכה - ואני משתדלת לשחות כי במיים כמובן לא חשים בכאב וגם כדי לשמור על משקל תקין. לאחר הרצאה מפרכת זו - אני זקוקה ליעוץ והכוונה מפרופ' סודרי - אין אפשרות מקופ"ח לתת לי הפניה אליו עקב ההתחייבויות וכי אני שייכת לשרותי בריאות כללית. אני נואשת וזקוקה לחוות דעת מהפרופסור. אנא עיזרו לי - אני בדיכאון מכל הנושא הבריאותי האמור.

10/02/2008 | 07:16 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לחגית שלום פרופ' סודרי ואני עיינו במכתבך. הבעיה אותה את מציגה מאד מורכבת. כדי להיות מסוגלים לראות כיצד לעזור חייבים קודם כל לבדוק אותך, אחר כך לעיין בהדמיה כגון צילומי רנטגן בעמידה של הברכיים, בדיקות דם וכו', לעיין במסמכים השונים והכוונה למכתבי השחרור או לדוחות הניתוח ורק אז ניתן לתת תשובה עניינית, ומעבר לכך: ייעוץ הנעשה בדרך אחרת עשוי להטעות. למרפאת החוץ ברמב"ם מגיעים מטופלים רבים ורובם מבוטחי קופת החולים הכללית, התורים אינם ארוכים. ניתן להעזר במרכז המידע ברמב"ם כדי לדעת כיצד להגיע ללא קושי רב. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים