כאבים מטורפים אחרי החלפת מפרק

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

29/08/2020 | 18:26 | מאת: אייל

בן 70 אחרי חודשיים מהניתוח לחהחלפת מפרק כאבים מטורפים.עשינו mri האם יש ממצא חריג בבקשה מצב לאחר THR ריסנטי מימין ומודגמת בצקת לשדית דיפוזית קלה סביב התותב בפמור ובאצטבולום, ללא הדגמת קווי שבר. נוזל מוגבר בכמות מתונה בריצס אחורי של המפרק. ללא הופעת תהליך חריג חדש במפרק הירך משמאל או בשאר המבנה הגרמי בטווח הבדיקה. . אותות חריגים דיפוזים קלים בצמוד לשני הטרוכנטרים הגדולים, יותר מימין. בצקת דיפוזית במשטחי השומן בהיקף קדמי-מדיאלי של הירך הימנית הפרוקסימאלית )מיטת הניתוח( ללא הדגמת קולקציה נוזלית מאורגנת=אנא עזרתך

שלום רב, לא ברור לי מדוע עושים MRI חודשיים מהניתוח כאשר זה לא יכול לקדם בכלום באיבחון הכאבים. בשלב הראשון לאחר הניתוח כולל בחודשיים הראשונים מה שיכול להדאיג זה שבר או זיהום ובמצב פחות סביר פגיעה עצבית . שום דבר מזה לא רואים בבדיקת MRI. בנוסף כאבים ברמה של חודשיים מהניתוח זה עדיין סביר . חשוב להיבדק על ידי המנתח, לבצע צילומי ביקורת במספר מבטים ולבצע בדיקות דם כולל למדדי זיהום. בברכה, דר׳ גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים