שאלה על מבנה העצם בגיל הבלות

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

31/12/2019 | 22:10 | מאת: יעל

היי, אם מתחילים בגיל מוקדם נניח 40 לקחת כדורי סידן וויטמין D זה יכול למנוע את האוסטאופורוזיס אצל נשים בגלל הורמונים? ועוד שאלה: קולגן בכדורים יכול לעזור לסחוסים שבמפרקים או שזה סתם...

שלום ותודה על השאלה, לגבי טיפול ומניעה של אוסטאופורוזיס הכי טוב זה להיות פעיל ולבצע פעילות ספורט אירובית כגון הליכה לפחות רבע שעה ביום. מבחינת טיפולים תרופתיים מומלץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג. לגבי תוספי תזונה למיניהם אין הוכחה שזה מעכב או מפחית שחיקת סחוס. בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים