מניעת חיידקים החלפת ברך מלאה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

21/01/2019 | 20:53 | מאת: דנה

שלום דר בעברי נותחתי בשוק עקב גידול שפיר כולל ברגים. עקב כאבים חזרתי לטיפול לאחר 12 שנה מהניתוח. לפני כחודשיים נותחתי עקב חיידק בעצם שעבר ניתוח בחודש הבא אני עוברת ניתוח שני להחזרת ברגים בשוק והחלפת ברך מלאה עקב שיחוק שאלתי: איך אני יכולה למנוע כניסה של חיידק מחדש לרגלי( היה לי סוג סטפילוקוקוס)? הוסבר לי שאין דרך למנוע .. אשמח לקבל גם את דעתך בנושא תודה רבה ...

שלום לך ותודה על השאלה החשובה, הדרך למנוע או יותר נכון להפחית סיכון להדבקה היא ע"י הקפדה של הכללים שלפני הניתוח. 1) לשמור על הגיינה טובה ורחצה טובה במיוחד בשבוע שלפני הניתוח במיוחד באיזורים רבויי חיידים כגון מפשעות, ובתי שחי. 2) ביצוע בדיקת סקר לחיידק עמיד MRSA ואם את נשאית לקחת טיפול בהתאם ע"י משאה באף ועדיפות לחזור על הבדיקה לוידוא היעלמות הנשאות. אלה שני הדברים התלויים בך שאר הדברים תלויים בהקפדה על סטיריליות מצד הצווות המנתח והאחיות .... וגם מזל צריך בעניין הזה. בהצלחה. ד"ר גרייב

24/01/2019 | 11:34 | מאת: ל

ממה שאני קראתי באינטרנט על הניתוח, אנו עומדים גם לפני ניתוח.. כתוב שנותנים תרופות נגד קרישי דם ואנטיביוטיקה נגד חיידקים.וכל הזה לפני הניתוח. אבל.. יש בבית חולים חיידקים עמידים

אכן חלק ניתנים בכניסה לחדר ניתוח כמו אנטיביוטיקה וחלק לאחר הניתוח במספר שעות , אנטיביוטיקה ונוגדי קרישה. אם בודקים אם המטופל נשא לחיידק MRSA ושוללים זאת אז הסיכוי להדבקה בחיידק עמידת נמוך .

מנהל פורום החלפות מפרקים