ניתוח החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/08/2007 | 11:42 | מאת: פאני

שלום לכם,שמי פאני בת 41 ואני נולדתי עם C.D.H עברתי ניתוחים בילדות ולפני 7 חודשים נותחתי עקב כאבים עזים והוחלט לנתח במהלך חצי שנה נותחתי 3 פעמים עקב כשלון של הניתוח הראשון כיום אני מתאוששת מהניתוח השלישי שבוצע לפני חודש שאלתי היא:מאחר ובמהלך החצי שנה האחרונה לא דרכתי על הרגל אלא בעזרת קביים שרירי הרגל מאוד מאוד חלשים המון כאבים ואפילו בטיפולי פזיוטרפיה אינני מרגישה אזושהי התקדמות אני מאוד מודאגת כיוון שאינני מרגישה כפי שנאמר לי שארגיש לאחר הניתוח האחרון אודה לכם אם תייעצו לי מה לעשות או איזה טיפולים יעזרו לי על מנת שאוכל לחזור ללכת בכוחות עצמי ולא בעזרת הקביים תודהץ

06/08/2007 | 06:53 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לפאני שלום וברכה ניתוחי החלפות מפרקים הנם ניתוחים שבנויים משלבי פעולה שונים ודורשים הצלחה בכל שלב ושלב כדי שהתוצאה הסופית תהיה טובה. לכן יש משמעות לכל שלב ושלב. העובדה שבמחלקות השונות ישנם אנשים מיומנים בניתוחים אלו עם נסיון מביאה לתוצאות הטובות אותם אנו רואים בדרך כלל. מצד שני כאשר ישנה בעיה לאחר ניתוח הפתרונות קשים, איטיים, דורשים זמן רב ולעיתים התוצאה פחותה מהצפוי. ניתוחי החלפת מפרק הירך במקרים של CDH או DDH הנם בעייתיים במיוחד ומהוים אתגר מקצועי אך גם במקרים אלו התוצאה הסופית בדרך כלל טובה. לצערי כדי לדעת אם ישנו מקום לעזור יותר צריך ללמוד את התמונה כולה כולל סוגי הניתוחים, ממצאי הצילומים, הסיבות לאי ההצלחה, ממצאי הבדיקות וכו'. אך מצד שני ברצוננו לחזק את ידך ולאמר שבדרך כלל בסיכומו של דבר חוזרים לפעילות, לתפקוד סביר, גם אם הדבר לוקח תקופה ארוכה ולא רואים את הסוף בשלבים מסויימים של התהליך. בדרך כלל גם במקרים של ניתוחים חוזרים אנשים מרוצים בסיכומו של דבר. בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים