ניתוח

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

24/06/2007 | 23:49 | מאת: דני

אני עומד בפני ניתוח החלפת מפרק ירך. שאלתי: האם להכין בבית קביים או הליכון? האם הגבהת המיטה ב-10 ס"מ מספיקה?

25/06/2007 | 06:38 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לדני שלום קודם כל נאחל לך הצלחה בניתוח,חזרה בהמשך לפעילות מלאה, ובעצם חזרה לחיים תקינים. רוב המטופלים זקוקים להליכון לאחר הניתוח. בהמשך תוך השגחה והדרכה במערך הפיסיותרפיה עוברים לשימוש בקב בהתאם להנחיות. כך שבעצם הצורך הראשוני הנו בהליכון. הגבהת המיטה תלויה בגובה של המטופל. כל זה הנו חלק ממערך התנהגות והתאמות במשך השבועות הראשונים לאחר הניתוח. בדרך כלל מקבלים הסבר והכנה במחלקה בימים שלאחר הניתוח, הסבר המכסה את הצרכים השונים, וכך כאשר לאחר מספר ימים מהניתוח משתחררים מהמחלקה המערך מוכן בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים