קביעת אחוזי נכות לסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/08/2002 | 11:19 | מאת: אמי

אבי נכה צה"ל אובחן כסובל מסוכרת טיפוס 2, סנדרום X (סוכרת +לחץ דם). שאלה ראשונה: במבחנים לקביעת אחוזי נכות (עפ"י תקנות הנכים) הופיעו מושגים רבים שלא הכרנו, אשמח אם ניתן לפרט מהם בקצרה: א. סוכרת "שבירה". ב. נוירופטיה סימפטומטית (תחושתית - מוטורית או אוטונומית), PDR - או משגשגת, BDR ג. רטינופטיה סוכרתית (של הרקע) ד. פרוטאינוריה קבועה, או הוכחה היסטולוגית לנטורופטיה סוכרתית שאלה שניה: ה. האם אצל אדם הסובל מסוג הסכרת של אבי (טיפוס 2 סנדרום X) ניתן לשייך את המחלות הבאות כמחלת כלי דם היקפיים או כליליים: לחץ דם ( מעל 110 מ"מ), חומצות יורי, כולסטרול גבוה (למרות דיאטה), בעיות בקרישת דם, חוסר יציבות דופק (פרפורים בלב).

11/08/2002 | 13:25 | מאת: מאיר פרומקין

שלום לך, אני מאד ממליץ לך לרכוש ולקרוא היטב את הספר "סוכרת - לחיות עם ולהרגיש בלי" כי נראה לי שחסר לך ידע בסיסי נרחב בנושא. אשר לשאלותיך בקיצור:"סוכרת שבירה" הכוונה לסוכרת פרועה קשת איזון (BRITTLE DIABETES), שהיא סוכרת קופצנית ובלתייציבה. נוירופתיה סוכרתית - הכוונה לפגיעת הסוכרת בעצבים ובמערכות החל מהפרעות תחושה, חולשת /ניוון שרירים, כאבים וזרמים בכפות הרגליים והפרעות הקשורות במערכת העצבים האוטונמית - הפרעות הזעה, ירידה בזקפה ושלשולי לילה, עוד. רטינופתיה סוכרתית, DPR וBDR מתיחסות לרמות שונות של פגיעה בעיניים עקב הסוכרת. הפגיעה יכולה להיות מלווה בשגשוג כלי דם חדשיםפ בעין (DPR ) או רק שינויים בקרקעית של רקע ללא צמיחת כלי דם חדשים (BDR ) נפרופתיה משמעותית - הכוונה היא בהופעת הפרשת חלבון קבועה באיסופי שתן של 24 שעות המעידות על פגיעה של הסוכרת בכליות (נפרופתיה סוכרתית) כפי שתקרא בספר - כל שילוב של פגיעה כזו מוכחת (בעצבים, בעניים, בכליות, בלכי הדם הפריפריים) מקנה נכות של 65% ל]י תקנות המל"ל.. סוכרת מסוג 2 בפרט תסמונת X משלבת השמנת יתר, יתר לחץ דם, הפרעות שומני הדם וסוכרת. פירוט נוסף ונרחב - בספר הנ"ל. בברכה ד"ר יורם קנטר

11/08/2002 | 13:25 | מאת: מאיר פרומקין

שלום לך, אני מאד ממליץ לך לרכוש ולקרוא היטב את הספר "סוכרת - לחיות עם ולהרגיש בלי" כי נראה לי שחסר לך ידע בסיסי נרחב בנושא. אשר לשאלותיך בקיצור:"סוכרת שבירה" הכוונה לסוכרת פרועה קשת איזון (BRITTLE DIABETES), שהיא סוכרת קופצנית ובלתייציבה. נוירופתיה סוכרתית - הכוונה לפגיעת הסוכרת בעצבים ובמערכות החל מהפרעות תחושה, חולשת /ניוון שרירים, כאבים וזרמים בכפות הרגליים והפרעות הקשורות במערכת העצבים האוטונמית - הפרעות הזעה, ירידה בזקפה ושלשולי לילה, עוד. רטינופתיה סוכרתית, DPR וBDR מתיחסות לרמות שונות של פגיעה בעיניים עקב הסוכרת. הפגיעה יכולה להיות מלווה בשגשוג כלי דם חדשיםפ בעין (DPR ) או רק שינויים בקרקעית של רקע ללא צמיחת כלי דם חדשים (BDR ) נפרופתיה משמעותית - הכוונה היא בהופעת הפרשת חלבון קבועה באיסופי שתן של 24 שעות המעידות על פגיעה של הסוכרת בכליות (נפרופתיה סוכרתית) כפי שתקרא בספר - כל שילוב של פגיעה כזו מוכחת (בעצבים, בעניים, בכליות, בלכי הדם הפריפריים) מקנה נכות של 65% ל]י תקנות המל"ל.. סוכרת מסוג 2 בפרט תסמונת X משלבת השמנת יתר, יתר לחץ דם, הפרעות שומני הדם וסוכרת. פירוט נוסף ונרחב - בספר הנ"ל. בברכה ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת