שחלה פולציסטית

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

25/01/2014 | 17:20 | מאת: ליאן

אני מאוד רוצה להרזות אני בת 16 עם שחלה פוליציסטית אני נלחמת במשקל כבר שנה עם אימונים אינטנסיביים ואוכל בריא היה לי שיעור יתר בפנים רופאת נשים הביאה לי דיאנה ולקחתיי לאחר אישפוז יום ובדיקות שגם הם אמרו שאין לי בעיה הורמונלית לקחתי במשך שנה( במשך חצי שנה ירדתי 5 קילו) לאחר שנה הדיאנה לא עזרה לי - ולכן הרופאת נשים אמרה לי להפסיק , הפסקתי . ואמרה לי לפנות לאולטרה סאונד לבדוק את השחלות שוב שלפני זה עשיתי ולא אמרו לי שאין לי כלום .. בדקו וגילו שיש לי שחלות פולציסטיות הפסיק לי המחזור 4 חודשים פניתי לרופא נשיא אחר .. אמר לי לקחת יאז .. על החודש הראשון שלקחתי חזר לי המחזור ואז חודש וחצי לא קיבלתי ואז קיבלתי .. בקיצור המחזור לא סדיר אבל חזר המחזור עם הכדורים ..מאז שהפסקתי עם הדיאנה אני לא יורדת במשקל.. בנוסף הלכתי לפני חודשיים לדיאטנית שהייתה מודעת למצב של השחלה פוליציסטית והתאימה לי תפריט "דל פחמימות" (שגם נגיד בכוס בצהריים של פחמימה הורדתי לחצי כוס ) ירדתי מהתפריט הזה קילו אחרי שבועיים והפסקתי לרדת שוב.

26/01/2014 | 16:00 | מאת: ד"ר אולגה רז

כדי לטפל בשחלה פוליציסטית בצורה אמיתית, כלומר, במקור שלה, צריך ללכת לאנדוקרינולוג שמבין במחלה הזו. הבעיה שלך זה לא המחזור בלבד אלא כל התהליכים בגוף, בגלל השחלה הפולי' לא עובדות נכון ולכן את גם לא יכולה לרדת במשקל. היום הטיפול הוא בתרופה שנקראת מטפורמין - תסתכלי באינטרנט, ואז גם תרדי במשקל וגם התופעות האחרות ישתפרו. אבל זו תרופה שניתנת רק ע"י רופא ומי שאמור להבין במתן תרופה זו הוא אנדוקרינולוג. גם דיאטה צריכה להיות מסויימת מאוד ולא קשורה לכוס או חצי כוס אורז בצהריים. אז לאנדוקרינולוג ולדיאטנית שמבינה בשחלה פולי'

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה