ארוחת בוקר

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

19/08/2013 | 13:40 | מאת: עד

הי, אני ספורטאי, מתאמן כל יום - שחיה, רכיבה, ריצה. ארוחת הבוקר שלי (בשלוש שנים האחרונות) מורכבת מהפרטים הבאים - כף זרעי פשתן שאני טוחן במקום במטחנה חשמלית (הזרעים מוחזקים במקרר) כף זרעי שומשום שאני טוחן במקום יחד עם הפשתן. כפית זרעי ציה שקדים, חופן אגוזי מלך, כף גרעיני חמניה, 2 אגוזי ברזיל (את כולם משרה במים לילה לפני) גרעיני דלעת כף אוכמניות וצימוקים ככף אחת מעורבבת (בערך חצי כף כל אחד). כפית שמן המפ. מעט אבקת קינמון לטעם (ולבריאות :]) לכל האמור מוסיף חלב שקדים של אלטק ולפעמים גם יוגורט יופלה במתיקות עדינה. כל כמה ימים אני מכין שיק בבוקר של פטרוזיליה, בזיליקום, בננה ותמר ומוסיף את כל האמור לשייק. מוסיף גם מעט שמן זית לקליטה טובה יותר... מה דעתכן? להוסיף משהו? להוריד? להוסיף רכיב שישפר קליטת הוויטמינים בגוף? האם יש רכיב הפוגע בקליטת הוויטמינים מהרכיבים שציינתי? אני לוקח כל יום כדור BCAA לפני ואחרי אימון, כמוסה של שמן דגים, Q10, מולטיויטמין V2000, מגנזיום בלילה וויטמין B. אני טריאתלט, מתאמן כל יום מספר רב של שעות ואת ארוחת הבוקר המורכבת ליקטתי מהלך הזמן מאינספור אתרים והמלצות...

22/08/2013 | 15:09 | מאת: ד"ר אולגה רז

עד כמה שידוע לי, הספורטאים שמתאמנים ברמת עצימות גבוהה צריכים לדאוג לכמות מספקת של קלוריות, חלבון ופחמימות. גם לפיזור נכון של אבות המזון האלה ושילוביהם בהתייחס לשעות האימון. ארוחת הבוקר שאתה מתאר מכילה דברים טובים אבל היא מאוד מסובכת ואם נעים ומתאיםם לך להכין ולהשקיע אז זה מצויין. יחד עם זאת אפשר לאכול ארוחה יותר פשוטה ולא פחות מועילה: ביצים, לחם, ירקות עם שמן זית, יוגורט ואפילו קצת גרנולה. ושוב, אם השקעה כל כך גדולה בהכנת האוכל מתאימה לך אז אין מניעה מלעשות זאת. לדעתי, כדאי שתתייעץ, אפילו פעם 1, עם תזונאי ספורט מוסמך ואני בטוחה שניתן לפשט את ההכנות שלך בהרבה. לגבי תוספי תזונה, כולם נראים בסדר, אם כי V2000 מכיל מינונים גבוהים מאוד של ויטמינים וכדאי מדי פעם לעשות הפסקה.

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה