תחליף לתרופות להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  דיאטה, תזונה והשמנה

06/09/2019 | 01:10 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

הי, לא ציינת את רמות הכולסטרול אבל באם אכן הרופא לא מצא לנכון להתחיל טיפול ואיפשר לך לנסות באמצעות דיאטה אז מעבר לבחירת מזונות מותאמים התוספים שמנית כגון הפיטוסטרולים הם יעילים , הניאצין נמצא יעיל אולם בעיקר יעיל בהפחתת טריגליצרידים , סובין נמצא יעיל . לגבי השאר לא מכירה מחקרים תומכים. הירידה יכולה להגיע עד 20 אחוז ולעיתים יותר. המלצתי לנסות 3 חודשים לבדוק באם אין שינוי להתחיל טיפול תרופתי. בברכה סיגל

08/09/2019 | 00:34 | מאת: נועם

שלום כולסטרול כללי - 215 כולסטרול רע - 143 כולסטרול טוב בטווח הנורמה מה מהדברים הללו עשוי להוריד עד 20 אחוז? הפיסטורולים לבד? סובין שיבולת שועל לבד? ותוך כמה זמן? כי למשל סטטינים הבנתי שמורידים ממש מהר תודה

מנהל פורום דיאטה, תזונה והשמנה