טיפול ב-Palmoplantar Pustulosis

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

25/07/2016 | 15:28 | מאת: אני

שלום, לפני כ-3 חודשים אובחנתי עם המחלה הנ"ל. מאז אני מטופלת בקסמיאול (פעם ביום לפני השינה) וסטרואידים - אלוקום (בבוקר). בשלושת החודשים הללו לא רק שלא נוצר שיפור, אלא אף החמרה. הרופאה אצלה אני מטופלת אומרת כי זוהי הדרך הנכונה וכי אלו הן תרופות שלוקח להן זמן להשפיע. עם זאת, לאור ההחמרה הבלתי פוסקת במצב יש לי תחושה כי משהו אינו כשורה. האם אלו תרופות מתאימות לטיפול בסוג זה של פסוריאזיס? האם מותר להשתמש בסטרואידים זמן כה רב? האם כדאי ללכת לרופא נוסף לצורך חוו"ד שנייה? תודה רבה.

29/07/2016 | 01:22 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

בשלב הזה צריך להתחיל לשקול טיפול פוטותרפי ב- PUVA BATH או טיפול סיסטמי בכדורים - כולכיצין, נאוטיגסון, מטוטרקסאט. הסיכוי שמשחות יפתרו את הבעיה - קלוש.

22/08/2016 | 13:51 | מאת: אני

מאחר ומדובר על אזורים קטנים מאוד ופחות מ-10% משטח העור (באמת רק כפות הרגליים וכפות הידיים, וגם האזורים הללו אינם מכוסים לחלוטין), הבנתי שהטיפולים שהמלצת אינם מתאפשרים או כדאיים. האם קיימות משחות אחרות אשר מקלות על התסמינים? האם אכן אמורים להשתמש בקסמיאול לטווח רחוק?

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה