תופעות לוואי של מטוטרקסאט

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

04/06/2016 | 22:54 | מאת: אורה

אני לוקחת מזה כחודשיים מטוטרקסאט פעם בשבוע וחומצה פולית 3 פעמים בשבוע. בשבוע האחרון סובלת מכאבים באזור הבטן התחתונה, יציאות רכות ומרובות, בחילות, חולשה כללית וגלי חום. האם ייתכן שאלו תופעות לוואי של המטוטרקסאט שהופיעו רק עכשיו?

05/06/2016 | 18:22 | מאת: טאוב יונה

מאד יתכן, תודיעי לרופא המטפל.

06/06/2016 | 09:22 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

למטוטרקסאט פרופיל בטיחות מצויין. הסיכון לתופועת לוואי דרמטיות אחרי חודשיים קלוש. יחד עם זאת יש לבצע בדיקות דם - ספירה, תפקודי כבד, שקיעת דם, CRP ובדיקת צואה. על סמך הבדיקות ניתן יהיה להעריך מה הגורם. בכל מקרה - אפשר להפסיק הטיפול לשבוע שבועיים עד שהרגשתך תשתפר ואז לשקול חידוש הטיפול. בינתיים בהחלט חשוב לפנות לרופא העור או רופא המשפחה, לידע אותם ולבצע את בדיקות הדם.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה