שלום דר -palmoplantar pustulosis

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

06/04/2016 | 11:27 | מאת: קרן

רציתי לדעת כמה שאלות בנוגע לפסוריאזיס שלפוחיות של כפות הידיים והרגליים או בקיצור ppp כמה שאלות: 1) קראתי בגוגל שים המלח אינו יעיל לסוג נדיר זה של המחלה, האם זה נכון? האם זה יכול להזיק? 2) מהו הטיפול הכי אפקטיבי עבור סוג זה של פסוריאזיס? גם אפשרויות בחול אם יש ואין אותם בישראל. 3) קראתי לאחרונה ספר של asa kermann שעי תזונה נכונה, מינרלים, הפסקת עישון וסטרס המחברת נרפאה מסוג זה של פסוריאזיס ב-90 יום...האם זה אפשרי? הספר לא נראה כמו משהו שיווקי להחריד, אלא סוג של מסע אישי. תודה רבה!

16/04/2016 | 13:05 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

אכן טיפול בים המלח לרוב אינו פותר בעיית PPPP אך ים המלח לא מזיק, בעיקר אם אין פצעים פתוחים. הבעיה שכיחה ומופיעה כמעט אך ורק במעשנים ואם את כזו, ממליץ מאוד שתפסיקי לעשן - זה צעד ראשון לריפוי. אני די ציני ואחרי שנים רבות של טפול בחולים כאלה, לא נתקלתי בדיאטה אחת שעשתה שינוי ליותר מאדם אחד... בקיצור, הסיפור שקראת נכון אולי למי שכתב אותו אבל ספק אם ישפיע במקרה שלך. טיפולים יעילים כוללים פוטותרפיה עם UVA, לעיתים NBUVB, כדורי קולכיצין, נאוטיגסון ומטוטרקסאט וגם טיפולים ביולוגיים כגון רמיקייד, הומירה, אנברל וסטלרה. כולם קיימים בארץ.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה