דוקטור יש לי עוד שאלה על פסוריאזיס בפנים/קרקפת.

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

27/11/2015 | 02:37 | מאת: אני

אם אפשר לקבל הנחיה בזה. כתבתי שיש לי פסוריאזיס באצבעות ואני באמת אנסה טיפול פוטוטרפי אבל עכשיו יש לי שאלה לגבי הפנים והקרקפת. הפסוריאזיס שלי בקרקפת מוגדר קשה, הגירודים איומים לאחרונה אפילו הגירודים הכי עדינים גורמים לי לפציעה ודימום. זה כל כך מביך שאני נבוך להסתפר עכשיו במספרה כי אני נבוך ממה שיגיד לי הספר. הרופא שלי בעבר רשם לי ג'ל קסמיול, אבל לא השתמשתי בו. כי פחדתי מתגובה סיסטמטית, ושהפסוריאזיס שלי יהפוך לכללי ומוגלתי,האינטרנט תמיד מציין את זה כתופעת לוואי אפשרית וזה ממש מפחיד. אז האם יש דרך להשתמש בקסמיול בצורה שתצמצם ככל האפשר את הספיגה הסיסטמטית? מה באמת הסיכון להחמרה בשימוש של קסמיול? אולי אני חרדתי יותר מדי בעניין הזה. העניין השני, התגלחתי במכונה חשמלית בפנים שלשום. הגילוח תמיד גורם לי לאדמומיות מטורפת באזור הגילוח לכמה ימים. אבל הפעם האדמומיות (באזור שמתחת לאוזן) אדום מפסוריאזיס שהתפתח שם. אני יודע שזה פסוריאזיס ולא אדמומיות רגילה כי זה האדמומיות התחילה להתכסות בקילופים הלבנים האופינים. אז... יש מה לעשות נגד פסוריאזיס בפנים, שמותר להשתמש בו עם הטיפול בקרקפת? על הפסוריאזיס ביידים אני מצליח להשתלט די טוב עם וזלין אז אין לי בעיה לדחות את הטיפול שם זמן מה, הקרקפת והפנים עם בעדיפות עליונה כרגע. תודה ממש ענקית, מצטער על החפירה. פשוט אי אפשר לחיות עם המצב הזה.

05/12/2015 | 23:48 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

הסיכו בשימוש בקסמיאול ממש נמוך. בפנים כדאי להשתמש בפרוטופיק או אלידל. כדאי לבצע טיפול מקדים לקרקפת לסילוק הקשקשת (ראה פוסטים קודמים בנושא - בפורום זה) ואח"כ הקסמיאול. אפשר לעשות גם פוטותרפיה לקרקפת - עם מסרק מיוחד. יש במכוני הטיפולים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה