פסוריאזיס ביידים ובאצבעות.

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

21/11/2015 | 23:32 | מאת: אני

שלום דוקטור. יש לי פסוריאזיס בכל הגוף. לאחרונה הפסוריאסיס ביידים. הגיע לי לאצבעות ביידים ומיותר לציין שהמראה דוחה והורס לי את הביטחון העצמי. אני בן 28 דוקטור. שהייתי בן 14 היתה לי התפרצות כזו על היד והמשחות הסטראוידיות הביאו לי רימיסיה מוחלטת. כיום הקרמים הסטראוידים לא עוזרים לי ועקב הפסוריאזיס הכללי אני רועד מפחד לקחת תרופות סיסטימטיות. מה נותר לי לעשות דוקטור? קראתי באינטרנט שקרם מcoal tar עוזר בצורה דרסטית. מה דעתך? האם אני יכול לדרוש טיפול בקרם הזה? והאם התרופה טוקסינו לאקזמה יכולה להועיל גם לפסוריאזיס ביידים? תודה ענקית על זמנך!

21/11/2015 | 23:41 | מאת: אני

ראוי לציין דוקטור שבאצבעות (החלק של כף היד שלהן) הוא בלי אדמומיות באזור הזה מדובר רק בקילופים הלבנים.

23/11/2015 | 11:56 | מאת: יוסי

הופיע לי פעם נגע קטן על אצבע, וטיפלתי בו ע"י משחת אבץ. אחרי המריחה שמתי ניילון נצמד או כפפות חד פעמיות. הבעיה נפתרה. כמובן זה לא מתקרב להיקף הנגעים אצלך, אבל אולי כדאי לנסות. כשחיפשתי משחה כזאת פשוט בחרתי מבין משחות החתלה לתינוקות אחת עם תחולה גבוהה של אבץ, אחר כך גיליתי שקיימת משחת INOTYOL עם תחולת אבץ הרבה יותר גבוהה. קונים אותה אצל רוקח ללא מרשם.

24/11/2015 | 14:33 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

צריך כמובן לפנות לרופא ולבקש טיפול פוטותרפי - PUVA מקומי או NBUVB. טוקטינו יכול לעזוור אבל לא פשוט לקבלת אותו.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה