אליטרטינואין: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אקזמה: מפריכים את המיתוסים

האם אקזמה נגרמת מחוסר היגיינה? האם היא מדבקת? האם זה נכון שהסטרואידים הם התרופה היחידה ושהם מסוכנים לבריאות? כל מה שחשוב לדעת כפות הידיים הן אחד מהאיברים הפעילים והחשובים לתפקודינו. עם זאת, רבים מאיתנו אינם מודעים לאופן הטיפול הרצוי בהן, וכתוצאה מכך סובלים מבעיות שונות, החל בזיהומים פטרייתיים ואחרים ועד מחלות ודלקות עור שונות. עבור ישראלים רבים הסובלים מאקזמה מתמשכת בכף היד וממחלות עור אחרות, המגע בידיים מלווה בגרד, בכאב, בסבל רב ובהופעתם של סדקים וגלדים לא אסתטיים. מעבר למגבלה הפיזית ואי הנוחות, אותם אנשים סובלים מבעיה קשה לא פחות: תחושת הבושה הנלווית למראה ולמגע ידיהם. תחושה זו גורמת לרבים מהם להמעיט ביציאות מביתם ולהסתיר את ידיהם באופן אובססיבי כל אימת שהם נאלצים לצאת. בכתבה זו נסקור את הטענות המקובלות על אקזמה, שלחלקן אין קשר למציאות: צילום: שאטרסטוק   1. אקזמה נגרמת כתוצאה מחוסר היגיינהלא נכון:...
ללמוד עוד על אליטרטינואין
אקזמה בכף היד: ההשפעה הנפשית-תמונה

מעגל קסמים הרסני, שבו מחלת העור גורמת ללחץ נפשי והוא בתורו...

מאת: פרופ' אבנר...
02/12/2012
אקזמה: מפריכים את המיתוסים-תמונה

האם אקזמה נגרמת מחוסר היגיינה? האם היא מדבקת? האם זה נכון...

מאת: ד"ר להבית...
29/02/2012
אקזמה כרונית של הידיים-תמונה

אקזמה כרונית של הידיים היא מחלה שכיחה, בעיקר בנשים, שפוגעת...

מאת: פרופ' אינגבר...
07/02/2016
מחלות עור: לראות את האור-תמונה

מחלות עור עלולות להיות מטרד כואב, מביך ובלתי אסתטי. כיצד...

מאת: פרופ'...
20/07/2014
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאליטרטינואין?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אליטרטינואין: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום :) האם ניתן לשתות אלכוהול במהלך הטיפול נטילת טוקטינו? (לא באופן יומיומי כמובן)

שלום רב אפשר לשתות כמויות קטנות של אלכוהול -"שתיה חברתית" ולא להרבות באלכוהול.

שלום, אני סובל מאקזמה ( לא מאוד חמורה) כבר שנה ומטופל במשחה סטרואידיט ( נרידרם) וכדורי טלפאסט.. רציתי לדעת האם כדאי להתחיל לכחת טוקטינו? מצד אחד האקזמה אינה מאוד חמורה אבל מצד שני אני חושש שהמשחה הסטרואידיט לאורך זמן כל כך ארוך לא טובה לבריאותי.. מה היית ממליץ לי לעשות?

שכחתי לציין שפעם בחודשיים שלושה יש התפרצות חזקה שבא אני נעלץ לכחת סטרואידים סיסטמיים למשך שבוע..

אתה מוסר שאתה נאלץ לטפל כל חודשיים בטיפול בכדורי סטרואידים , מכך אני מסיקה שאתה סובל מהתקפים של דרמטיטיס חמורה. אני מאד ממליצה להבדק על ידי רופא עור ולדון על אופציות הטיפול כולל טקטינו.

אני מציעה לפנות לרופא עור מטפל על מנת לקבל טיפול המתאים למצבך. במידה ואתה חושש מטיפול בכדורים ,יש אופציות נוספות. ניתן לטפל בדלקת עור בכפות ידיים בפוטותרפיה . או מריחה של תכשירים נוגדי דלקת שאינם סטרואידים.

זה כבר מאור מאד לצערי אם תפסיק את הסטרואידים יהיה לך ריבאונד קשה מאחר ואתה מרחת המון זמן זו לא שאלה של האם כדאי לעבור טיפול בכלל. השאלה מה המחיר כעת ברגע נתון זה . אם לא תמרח כמה ימים את הסטרואידים אתה כבר תרגיש או תבחין בהתקף קשה . צר לי...

שלום דוקטור. יש לי פסוריאזיס בכל הגוף. לאחרונה הפסוריאסיס ביידים. הגיע לי לאצבעות ביידים ומיותר לציין שהמראה דוחה והורס לי את הביטחון העצמי. אני בן 28 דוקטור. שהייתי בן 14 היתה לי התפרצות כזו על היד והמשחות הסטראוידיות הביאו לי רימיסיה מוחלטת. כיום הקרמים הסטראוידים לא עוזרים לי ועקב הפסוריאזיס הכללי אני רועד מפחד לקחת תרופות סיסטימטיות. מה נותר לי לעשות דוקטור? קראתי באינטרנט שקרם מcoal tar עוזר בצורה דרסטית. מה דעתך? האם אני יכול לדרוש טיפול בקרם הזה? והאם התרופה טוקסינו לאקזמה יכולה להועיל גם לפסוריאזיס ביידים? תודה ענקית על זמנך!

ראוי לציין דוקטור שבאצבעות (החלק של כף היד שלהן) הוא בלי אדמומיות באזור הזה מדובר רק בקילופים הלבנים.

הופיע לי פעם נגע קטן על אצבע, וטיפלתי בו ע"י משחת אבץ. אחרי המריחה שמתי ניילון נצמד או כפפות חד פעמיות. הבעיה נפתרה. כמובן זה לא מתקרב להיקף הנגעים אצלך, אבל אולי כדאי לנסות. כשחיפשתי משחה כזאת פשוט בחרתי מבין משחות החתלה לתינוקות אחת עם תחולה גבוהה של אבץ, אחר כך גיליתי שקיימת משחת INOTYOL עם תחולת אבץ הרבה יותר גבוהה. קונים אותה אצל רוקח ללא מרשם.

צריך כמובן לפנות לרופא ולבקש טיפול פוטותרפי - PUVA מקומי או NBUVB. טוקטינו יכול לעזוור אבל לא פשוט לקבלת אותו.

קראתי שטוקטינו יכול לגרום למומים קשים ואף להפלה ... אינני מתכננת הריון בקרוב אבל מפחידה אותי המחשבה שנניח אסיים את הטיפול בטוקטינו אבל ההשפעות שלה יישארו במידה ואחליט להיכנס להריון אפילו שנה אחרי נטילת הכדורים

הן על סמך המחקרים שנעשו והן על סמך בדיקת רמות התרופה נמצא שהריון החל מחודש לאחר סיום התרופה בטח מפני סיכון של מומים מולדים כתוצאה מהשימוש בתרופה ושכיחות המומים יורדת לזו המוכרת מאוכלוסיה בריאה שלא קיבלה את התרופה אי פעם.