פסרויאזיס הפוכה או ליכן סימפלקס ?

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

09/04/2011 | 12:16 | מאת: נועה

שלום , בתי בת 27 סובלת שנים רבות מגרוד באזור פי הטבעת בין הישבנים בזמן שינה. בהתייעצות עם שני מומחים, האחד איבחן LICHEN SIMPLEX ושלל באופן חד משמעי פסרויאזיס והמליץ על משחת DERMOVATE פעם ביום בערב וכדור ל 10 ימים בלבד 40 מ"ג PRENISOME . כמובן שלא קיבלתי את הטיפול הנ"ל . רופאה שניה איבחנה פסוריאזיס הפוכה והמליצה על קרם לחות קבוע CETOMACROGOL . תאור האזור : העור נראה "לבן" חלק באזור ולא אדמומי כלל ולא קיימת קשקשת ולא פצעים והלובן מתפשט גם למפשעה. בדיקת צואה שללה תולעים. אני כמובן מעדיפה את הטיפול השמרני כמו : תחתונים 100% כותנה שטיפת האזור עם שמן בלנאום ומריחת לחות . שאלתי היא : האם בפסרויאזיס הפוכה העור נראה לבן חלק? תודה

09/04/2011 | 19:21 | מאת: ענת

אל תמרחי דרמובט בשום אופן זה יגרום נזק בעור במיוחד במקומות האלה שהם רגישים מימלא. תחפשי בגוגל - פסורליט

10/04/2011 | 00:37 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

נא להפסיק להמליץ על טיפולים טבעיים בכל הקשר, בלי הבנה ובלי כל טעם.

10/04/2011 | 00:45 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

ליכן סקלרוזוס (Lichen sclerosus et atrophicus). קרוב לוודאי שהרופא הראשון התכוון לאבחנה הזו ולא לליכן סימפלקס. לפחות לפי מה שאת מתארת זו הבעיה קרוב לוודאי. מומלץ לבצע ביופסיית עור לאישור האחבנה. מדובר בשינוי כרוני בעור המופיע לרוב בנשים מבוגרות באזור המפשעה אך יכול להופיע גם בגילאים ומקומות אחרים. באזור המפשעה הבעייתיות היא קשר לשינוי סרטני בעור - דבר המחייב מעקב רפואי סדיר. במידה וזו אכן האבחנה, קיימים מגוון טיפולים מקומיים (משחות) אך ככל הנראה היעיל ביותר הוא אכן סטרואיד מקומי פוטנטי כגון דרמובט (בניגוד לכל מה שיקפצו פה הבורים ועמי הארצות שלא מכירים את המחלה אך מתריעים נגד כל שימוש רפואי בסטרואידים). במקרה כתבתי סקירה על הנושא לפני אי אלו שנים וסיכום המחקרים מראה שכנראה זה אחד הטיפולים היחידים בעלי יעילות משמעותית.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה