דחיית 3 תרופות ביולוגיות

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

24/06/2018 | 06:27 | מאת: אורה

שלום רב, אמי בת 72, חולת פסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוראיתית כבר שנים רבות. ניסתה כבר 3 סוגי תרופות ביולוגיות (אנברל, יומירה וקוסנטיקס), התרופות עוזרות עד העלמה לחלוטין של הפסוריאזיס אך אחרי 3-6 חודשים של טיפול המחלה מתפרצת מחדש. ממליצים לה שוב להחליף סוג של ביולוגי. מה ניתן לעשות כדי להימנע מדחיית התרופות הביולוגיות (לא תוספת של מטוטרקסט). האם במקרה כזה ידוע על תרופה ספציפית שהגוף לא מפתח לה עמידות? מה עושים אם כל הביולוגיים לא עוזרים, נאמר לנו שהפסקת התרופות עושה ריבאונד. אודה לתשובתך. שבוע טוב

שלום רב, כמו בכל מקצועות הרפואה -אין עדיין תרופה שעוזרת ל100% מהאנשים ב100% ולכל החיים. למזלנו, יש כל הזמן התקדמות ופיתוח של תרופות חדשות, מוצלחות יותר עם מעט תופעות לוואי. התרופות הביולוגיות לא נדחות , אלא הגוף מוצא דרכים לעקוף את הטיפולים כדי שהמחלה תופיע. הפסקת הטיפולים לא עושה ריבאונד- אלא הפסוריאזיס חוזר בהדרגה . לשמחתנו יש מגוון רחב של טיפולים ביולוגיים אפשריים.

25/06/2018 | 08:40 | מאת: אורה

תודה על המענה. אשמח לדעת אילו תרופות ביולוגיות נוספות נותרו לטיפול בפסוריאזיס ודלקת פרקים. לי ידוע רק על יומירה.

קיימות תרופת נוספות כמו סטלרה וטלץ

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה