בעיות ניורולוגיות עקב ניתוח מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

25/07/2007 | 17:27 | מאת: יוסף ספיר

לפני 22 שנים עברתי ניתוח מעקף קיבה (Gastric Bypass) אצל פרופ' אילן חרוזי במרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע. בשנתיים האחרונות אני סובל מתופעות של חולשה רבה וקשיים בהליכה. אחת הסברות שהעלו הרופאים היא שישנם ויטמינים ומינרלים שונים שלא נספגים לי בגוף עקב המעקף בקיבה. אשמח לדעת אם מישהו שמע על תופעה זו בעבר ויש לו מידע על כך.

שלום, חוסר בויטמינים במיוחד אלו מקבוצת B יכול לגרום לבעיות נוירולוגיות. יש צורך לעשות בדיקות דם כדי לראות את רמות הויטמינים השונים וכן להתייעץ עם תזונאי ונוירולוג. כדאי אחרי ניתוח מעקף קיבה לקחת ויטמינים ותוספי מזון באופן קבוע כדי להשלים ולמנוע חוסרים.

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר