ניתוחי קיצור קיבע וסיבוכיו

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

30/06/2007 | 13:41 | מאת: אריאלה

שלום, לפני 11 שנה עשיתי ניתוח קיצור קיבה מדובר על הטבעת הישנה ביותר. מאז ירדתי במשקל מהסיבוכים ולא מהטבעת שנפתחה חצי שנה אחרי הניתוח. אני סובלת מהקאות מרובות, צרבות ובצקת בושט. כמו כן יש לי בקע בדופן הבטן. כל שנה בערך אני מאושפזת לתקופה של שבועיים עקב הבצקת ואיני יכולה אפילו לשתות. למרות שהגעתי לכמה רופאים אף אחד אינו מבין מה גורם אצלי לתופעה ואיך לפתור אותה. איני זוכרת את עצמי אוכלת מוצק מעט מאוד ורק דברים רכים. איני אוכלת ירקות ופירות, בשרים או דגים וביצים. אני ירדתי 40 קילו אך יש לי עוד 30 לרדת. אני חיה על ויטמינים ושטויות כגון: גלידות מעדנים ודייסות. אני מאוד מתוסכלת ורוב הזמן עייפה ומותשת מהאכילה הלא נכונה. אני לא יורדת במשקל בגלל התזונה הלא נכונה ולא מוצאת פתרון. אשמח אם תייעצו לי איך להמשיך מפה. תודה אריאלה

שלום אריאלה, צר לי שאת מרגישה כל כך רע. לכל דבר ומצב ניתן למצוא פיתרון וגם למצבך. ראשית יש צורך לעשות צילום קיבה כדי לקבל אינפורמציה לגבי מצב הניתוח הקודם. את צריכה להחליט אחר כך מה לעשות הלאה. קיימות בפנייך 3 אפשרויות: א. לא לעשות שום טיפול כירורגי. לפנות לייעוץ של דיאטנית או כל חוג שעוסק בתמיכה והכוונה לאכילה נכונה, ולשנות את אורח החיים כדי שגם תרגישי טוב יותר וגם תמשיכי לרדת במשקל. ב. לעשות ניתוח שעוקף ומבטל את מה שיש לך. תוכלי לחזור לאכול כרגיל אבל קיימת סכנה מאוד משמעותית של עלייה של כל המשקל חזרה, ואף יותר. ג. לעשות ניתוח הרזייה אחר כמו מעקף קיבה. בשני האופציות הניתוחיות מדובר בניתוחים עם סיכון לתחלואה משמעותית, וכדי לקבל החלטה בנושא יש צורך בהתייעצות מפורטת עם כירורג שמבצע ניתוחים אלה. בהצלחה.

10/08/2007 | 16:41 | מאת: מקימי מצפת

אני מאוד מבינה את הסבל שלך כי גם אני עוברת דברים דומים. הייתי בפורם של starmed tapuz ורק השבוע "נרשמתי" לעוד פורם של tapuz של אנשים בין אנשים ויש כאלה עם "סיבוכים". המנהל אחד בשם "קובי"-והוא עושה הכל למען השני. אני עברתיSRVG ב93 והקאתי 8 שנים. חשבתי שזה נורמלי.שכן עברתי בדיקות,התברר שהוושט נסגר ל4ממ. נ ותחתי והפחתי לVBG ב2001. בקע ניתוחי ב2003. בזמן האחרון אני סובלת נורא מgerd שמעיר אותי באמצע הליליה אפילו לאחר טיפול תרופתי. נסעתי ליייעוץ בהר הצופים ובאיכילוב את יכולה ליצור קשר איתי ב052-522-9372 או ב[email protected] .

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר