לאחר ניתוח טבעת, שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

03/06/2007 | 10:34 | מאת: meital

שלום לד"ר היקר. אני לאחר ניתוח טבעת כשנתיים ושבעה חודשים. אני יורדת בהדרגה (ירדתי קצת פחות מ- 30 ק"ג). יש לי כאבים בקיבה כשאני אוכלת. יש לי בעיות במערכת העיכול (אני כמעט ולא נכנסת לשירותים, פעם בשבוע - וגם זה בסבל רב) ויש ימים שלמים שאני לא מצליחה לאכול ולשתות. זה משבש לי את חיי היום יום בעבודה. אני מרגישה לעיתים לא מרוכזת, מרגישה ממש שאני עומדת להתעלף. אני לא בן אדם רגיל, אני לא יכולה לאכול המון דברים שהם בריאים כמו חלבי וירקות. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את מצבי? אני סובלת מכאבים המשבשים לי את חיי היומיום... אני אשמח להמלצות... חשוב לי לציין, כי למרות הכל, אני לא מצטערת על ניתוח הטבעת, הוא גרם לשיפור בריאותי, לירידה במשקל ולעליית הביטחון העצמי. אודה לך מאוד להמלצות!

שלום מיטל, השאלה שלך מעט מורכבת. לפעמים אפשר לשפר את איכות החיים והאכילה על ידי שחרור קל של הטבעת, זאת כמובן בתנאי שלא תנצלי זאת " לחגיגות" שיגרמו לעלייה במשקל. לפעמים יש הרחבה של הוושט או דלקת מרפלוקס וטיפול מתאים יכול לעזור. הכי טוב שתפני לרופא המנתח כדי שיבדוק אותך ואולי יעשה צילומים שיכולים לעזור ולראות מה המצב. חשוב להיות מסוגל לשתות מספיק. כדאי גם לעשות בדיקת דם - ספירה כדי לראות אם אין אנמיה או חוסר ויטמינים. שוב, פני לכירורג שלך. אחולי החלמה דר' גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר