החלמה מסוכרת טיפוס 1

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

17/09/2008 | 15:47 | מאת: תמר

השאלה מתייחסת למאמר של ד"ר רזיאל בקישור המצורף: http://www.doctors.co.il/xID-6635,xCT-791,m-Doctors,a-Article.html שאלותיי הן: אם הניתוח כל כך יעיל וטוב לסכרתיים מטיפוס 2 - למה יש להמתין עד ל- BMI 30-40? האם הניתוח מתאים לסכרתיים מטיפוס 1? - אם לא - מדוע? - אם כן - מהם הקריטריונים לביצוע ניתוח כזה? למי יש לפנות לשם קבלת הפניה לניתוח? האם זה נעשה באופן פרטי בלבד?

שלום תמר, את שואלת שאלות טובות ומעניינות ואנסה לענות לך כמיטב יכולתי. העבודות שנעשו את עכשיו בעולם ובדקו את התוצאות של הניתוחים להרזייה הראו שהניתוחים משפרים בהרבה ובמקרים רבים מרפאים סוכרת מסוג 2. מאחר והקריטריונים לניתוח עם סוכרת זה מ BMI 35 ומעלה, זו האוכלוסיה שנבדקה ונמצאה שנהנית מהשיפורים. מעט מאוד נתונים קיימים לגבי הקבוצה של BMI 30-35 אם כי הם מתחילים להופיע. נכון להיום הם לא בקריטריונים לניתוח ולכן אי אפשר לבדוק את ההשפעה של הניתוח אלא במסגרת מחקר מאושר. אני אישית מאמין שגם הם צריכים להכלל בקריטריונים, אבל ההחלטה היא של משרד הבריאות. חולים עם סוכרת מסוג 1 סובלים ממחלה אחרת, ושם המנגנון הוא בעיקר חוסר אינסולין והם בדרך כלל לא שמנים. אני לא חושב שהניתוח מתאים להם. הקריטריונים לניתוח הם BMI 40 ומעלה לאנשים ללא מחלות נילוות ובין 35-40 לאלה שיש להם מחלות נילוות כמו לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, דום נשימה בשינה ועוד... כדי לקבל הפנייה לניתוח צריך לפנות לכירורג המתמחה בתחום לקבל הסברים הפנייה לבדיקות ואחר כך לניתוח. אם את עומדת בקריטריונים ומנותחת בבית חולים ציבורי, הניתוח מוכר בסל הבריאות ואינו עולה למנותח. את יכולה לבחור להנתח בבית חולים פרטי במידה ואת רוצה לבחור את הנמתח או לא לחכות הרבה זמן בתור, ואז להפעיל ביטוח משחים או ביטוח פרטי. מקווה שעניתי לך, בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר