כמה שאלות

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

29/11/2011 | 21:20 | מאת: נרמין

ד"ר שלום יש לי כמה שאלות ,אני שוקלת לעבור ניתוח שרוול דרך כליית מושלם ,1.56 מ" 90 קילו היפרליפדמיה ויתר לחץ דם מטופל באינלדקס 5 מ"ג (לא מטפלת בהיפרליפדמיה) 1: האם לאחר זמן מה הקיבה מתרחבת בחזרה לממידים התחלתיים? 2: מה סיבת כישלון הניתוח ב 30% ? 3: מה עדיף שרוול אן מעקף קיבה 4:לפי נתונים אלה יאשרו לי ניתוח בקופת חולים כללית? 5:יש סיכוי שאני אמות מהניתוח? אן מסיבוכים שמתפתחים לאחר זמן מה מהניתוח 6: תיכננתי לעשות באלישע חיפה האם אני מקבלת שם הסברים על תזונה לאחר ניתוח , האם יש מעקב מדיאטנית מטעם בית החולים או מהקופה? עשיתי בדיקת דם ,ויטמין D ממש נמוך זה משפיע על קבלת אישור לבצע ניתוח? 7: כמה זמן בד"כ לוקח עד שמקבלים תשובה ממסר? 8: עשיתי וק"ת ,צילום חזה US בטן ,בדיקות דם,אק"ג ,הערכה פסיכיאטרית ובדיקת שתן ,,,, האם חסר לי בדיקה מסויימת? האם נהוג לעשות קולונוסקופיה ? אסיפת שתן? 9: מה אתה חושב על בית חולים זה? 10: מה דעתך על ד"ר אחמד עסליה? האם יש לו מספיק ניסיון בשרוול? 11: הבנתי שאני צריכה לשלם על הסיכות בנוסף לעלות הניתוח עצמו כמה זה בערך?? תודה מראש

שלום רב אנסה לענות לך על כל השאלות 1.הקיבה יכולה להתרחב, לא ברור כמה אבל לא נראה שהיא מתרחבת למימדים התחלתיים. 2. הסיבות לכשלון כמו בכל ניתוח בריאטרי נובעות הן מהמטופל והן מגורמים הקשורים לניתוח כמו התרחבות הקיבה. 3. אין דבר כזה ניתוח עדיף. יש לשקול כל ניתוח תוצאות מול סיכונים ולהתאים למטופל שהוא זה שבוחר בסופו של דבר את הניתוח. 4. את עומדת בקריטריונים לניתוח וסביר שיאושר לך.בכל ניתוח יש סכנה לתמותה אומנם באחוז נמוך, כחצי אחוז אבל היא קיימת. 6. את צריכה לברר עם המנתח שלך אם יש ליווי של דיאטנית אחרי הניתוח. 7. אין לי מושג. 8. יש צורך באיסוף שתן לקורטיזול.אין צורך בקולונוסקופיה. 9. בית חולים טוב כמו כל בית חולים פרטי. 10.איני נותן חוות דעת לגבי רופאים אחרים. 11. תלוי בסוג הביטוח. מושלם רגיל עלות הניתוח יכולה להגיעה ל20000 ש"ח, פלטינום 8000-10000 ש"ח. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר