כאבים בלסת

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

24/07/2007 | 17:06 | מאת: דאניאל

שלום לכולם לפני כשבוע וחצי נשברה לי שן 45 . כאשר הלכתי לרופא שיניים בקופת חולים - נאמר לי שאני צריך טיפול שורש כי העששת מאוד קרובה מהשורש. ומאוד חשוב להגיד שלא היה לי כאבים בכלל . משום שלא השתכנעתי ממה שאמר הרופא - הלכתי לבדיקה אצל רופא אחר - וכנראה צדקתי - לא הייתי צריך טיפול שורש - היה אפשר לנקות את העששת בזהירות מבלי לגעת בשורש .אני כרגע עם סתימה זמנית . באותו יום שהלכתי לקופת חולים ונבדקתי אצל הרופא הראשון ונודע לי שאני צריך טיפול שורש אשר עולה 3000 ש"ח כולל הקטר והכל - התחלתי להרגיש כאבים בצדי השמאלי של הלסת .וכאשר התחלתי את הטיפול אצל הרופא השני הכאבים נהיו יותר ויותר חזקים. אני מרגיש את כל השריר של הלסת ועד האוזן טפוס ואפילו לפעמים נסגרת לי האוזן כאילו יש לי מים בפנים. הלכתי לרופא א.א.ג ולא מצא כלום חזרתי לרופא שיניים ואמר לי הכל בסדר בפה ואין לי דלקות . לקחתי במשך שבוע - שלוש מוסקול ביום לא עזר. התחלתי עם איתופאן - אני מרגיש צרבות . הלכתי לעשות צילום פנורמה - ומצאנו ששלושה משני הבינה כלואים . רופא השיניים דיבר עם רופא פה ולסת להתייעצות - ונאמר לו לתת לי למשך שבוע אסיבל 5 מג. אני לא רוצה להתחיל לקחת את האסיוול . מישהו בבקשה יכול להדריך אותי לאן להמשיך ? אם כל התרופות האלו יזיקו לי אחר כך ? לא ברור - האם הבעיה היא שיני הבינה ? "כי לא הייתה לי עד שהלכתי לקופת חולים בראשונה ". האם יש ממה לפחד ? והאם כל מה שיש לי נובע מפחד ?

דניאל, ערב טוב, אני מבין את מצוקתך.יחד עם זאת אני לא יכול,כמובן,לקבוע במה מדובר כי לא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים.יתכן שהדבר נובע מהידוק שרירי הפנים,ואז אחת האופציות העומדות בפני רופא השיניים היא מתן תרופה בשם NAXIN ,בשילוב תרופה שתמנע רגישות בקיבה. לעיתים התופעות שתארת נובעות מסיבות אחרות,נדירות יותר. כדי לקבוע מה הבעיה ומהו הטיפול עליך להבדק על ידי רופא השיניים שלך או על ידי כירורג לפה ולסת. אם יהיו עוד שאלות,תרגיש חופשי לשאול ! תרגיש טוב ! דר. צביקה רוזנבלום

15/11/2007 | 18:53 | מאת: אלי ביטון

O B , OG של הלסתות כך זה יקל עלך את הבחנת הבעיה כבר מטיפול השורש הראשון ולכן מעומק הבעיה אני סובר שזה לו הטיפול הראשון שעברתה כי אחרת זה לא היה מגיע לנזילת מים מהאוזן וגם אים כן אולי יש ללך שם תותבת עליונה או תחתונה שלו קראו כמו שצריך את הגבולות שלה ולכן כתוצאה מהרמת מינשך ובעיה בגבולות העצמות ניפגעו עד כדיכך שהמים יוצאים דרך האוזןאו גם אים זה שתל אחרי הטיפול שורש אז מיקום השתל שקבע לך הרופא פגע בעצם עד כדי כך שהמים נוזלים דרך האוזן ולדעתי זה די הציל אותך אלא אים זה חריף יותר ....בתודה אלי

מנהל פורום חרדה דנטלית