טיפול שורש

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

11/05/2012 | 16:47 | מאת: אורית

לפני שבוע עברתי סתימה מאוד עמוקה בשן, והרופאה אמרה לי שמכיוון שזה מאוד עמוק יש סיכוי שזה יגיע לטיפול שורש. היא אמרה לי שאם יהיו לי כאבים חזקים אחרי הטיפול זה סימן שצריך טיפול שורש. בינתיים, במשך כל השבוע לא היו לי ממש כאבים אלא רק רגישות מסוימת, אבל היום, אחרי שבוע, השן מתחילה ממש להציק ולכאוב ואני חוששת שאכן אצטרך לעשות טיפול שורש. בינתיים קיבלתי המלצה על רופא אחר (גם לצורך חוו"ד שניה, כי חוץ מהשן שעברה טיפול, אני חוששת שיש עוד בעיות שהרופאה לא איתרה בבדיקה ראשונה) והבנתי שבמרפאתו יש שימוש בלייזר. שאלתי היא האם יש יתרון לטיפול שורש בלייזר מבחינת הקלה על ההרגשה במהלך ואחרי הטיפול? וגם, האם אחרי כל טיפול שורש יש גם צורך במבנה וכתר או שיש מקרים שטיפול אחד מספיק?

שלום,אורית, אין שום יתרון לשימוש בלייזר בטיפולי שורש !! בגמר טיפול שורש מניחים סתימה זמנית בכותרת.ובטיפול שלאחר מכן מכינים מבנה.חשוב להגן על השן על ידי כתר,אותו מכינים בשלב הבא,אחרי המבנה. תרגישי טוב ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית