מספר שאלות שמעניינות אותי עקב חרדות

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

18/04/2012 | 21:18 | מאת: עדי

שלום לד"ר צביקה רוזנבלום. ראשית ברצוני לומר לך תודה על עזרתך בפורום , זו לא הפעם הראשונה שאני קוראת כאן וזה תמיד קצת עוזר לדעת שאני לא לבד בעניין החרדות האלה :) ברשותך רציתי לשאול מספר שאלות שמעניינות אותי עקב החרדות שיש לי וסליחה אם זה יותר מידיי : 1. לדעתי אחד הדברים שכ"כ מפחיד אנשים , זה שפחות או יותר יודעים שלא חלה התקדמות משמעותית או פריצת דרך באופן הטיפול ובהרדמה. רציתי לשאול (חלילה לא מעבירה ביקורת אלא באמת שואלת בתמימות) מדוע ואיך זה ייתכן שבמשך כ"כ הרבה שנים לא החליפו את הדברים שהכי מרתיעים את רוב האנשים כגון רעש המקדחה או את זריקת ההרדמה, אפילו הריח וכו' ? מדוע לא נכנס עניין הלייזר למשל לפעולה? אפילו תוכנית ריאליטי בטלויזיה בנושא הייתה עוזרת (כגון תוכניות על ניתוחים פלסטיים למשל) 2. האם קיימת דרך במהלך היום שלנו , להפחית איכשהו את הנזק הנעשה לשיניים? אם לדוגמא מתחשק לי שוקולד - האם אכילת מסטיק יכולה לעזור? חבל שאין "נורמה" לצחצח שיניים במהלך היום בעבודה. 3. אם נניח אני אוכלת שוקולד בצורה של מציצה במקום לעיסה זה יכול להפחית את הנזק? האם אגירת רוק בפה יכולה לעזור ולהפחית את כמות החיידקים? 4. עד כמה עישון סיגריות באמת מזיק לשיניים? 5. האם סתימה לבנה יעילה כמו הסתימה הרגילה? 6. ראיתי כאן בפורום באחת התגובות שלך שיש אדרנלין בחומר ההרדמה. הסתקרנתי מדוע ? אדרנלין זה לא משהו שמקפיץ את הגוף במקום להרדים? 7. מדוע לעיתים יש צורך להזריק יותר מפעם אחת? למה לא לשים המון חומר מלכתחילה וזהו? 8. בהזרקה הנוספת -האם מרגישים אותה או שהיא פחות כואבת מהראשונה כי האזור כבר מורדם? לד"ר היקר תודה מראש על תשובותיך וסליחה שכתבתי כ"כ הרבה. מחכה לראות מה תענה :) בברכה,עדי.

ערב טוב,עדי, אענה לך לפי המספור של השאלות שלך 1.אמנם בתחום הלייזר עדיין אנחנו לא במצב של יכולת להחליף את המקדחה,אך דווקא בתחום ההזרקה יש חידושים.הזריקה לא חייבת לכאוב-לרוב הרופא יכול להקטין את הכאב למינימום או לא לגרום כאב בכלל,בטכניקות די פשוטות.בנוסף לכך יש מכשירי הזרקה שמונעים כאב (מערכת wand ומערכות נוספות) 2.אפשר מיד אחרי שוקולד להעביר חוט דנטלי +מברשת 3.דרך אכילת השוקולד לא משפיעה על מידת הנזק 4.עישוןמזיק לחניכיים,מפחית אחוזי הצלחה של שתלים,ומעלה סיכון לסרטן הפה 5.סתימה מתכתית טובה יותר מסתימה לבנה 6.האדרנלין לא מרדים.נעזרים בו כתוספת לחומר ההרדמה מאחר והוא מכווץ כלי דם בקרבת מקום ההזרקה,וכך פחות חומר הרדמה מתפנה מהאזור אל תוך מערכת הדם.כתוצאה מכך יש יותר חומר הרדמה באזור וההשפעה מורגשת יותר. 7.מנה של חומר הרדמה מספיקה ברוב המקרים.לכל תרופה או חומר רפואי יש גם תופעות לואי וסיכונים,לכן חשוב להסתפק בכמות המינימלית המשיגה את המטרה 8. בהזרקה נוספת בדרך כלל לא מרגישים כי האזור כבר מורדם שבת שלום ! דר. צביקה רוזנבלום

20/04/2012 | 22:53 | מאת: עדי

ד"ר תודה רבה על תשובותיך. לסיום רק אשאל האם ניתן להסתפק בקיסם דנטלי כתחליף לחוט דנטלי?

מנהל פורום חרדה דנטלית