עקירת שן בינה מתפוררת

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

17/05/2007 | 11:29 | מאת: רוני

יש לי שן בינה למעלה שעברה טיפול שורש מזמן פלוס בורג ,ולפני זמן מסויים התפוררה חלק מהשן יחד עם הסתימה ונשארו חלקים מפוררים שם שצריך לעקור האם עקירה שם, זה כמו שן של בינה מבחינת הכאב של שן בינה שנעקרה,או בגלל שעברה כבר טיפול שורש והיא מתה וגם נשארו ממנה רק חלקים זה פחות יכאב? והאם רק כירורג יכול לבצע ,ומה עוד שמדובר בשורשים וחלקי שן שנשארו אגב מה התרופה של כאב הכי מומלצת לכאבים של עקירות המינון לפני ואחרי עם הכי פחות תופעות לוואי ואפקט הכי טוב תודה

רוני,ערב טוב, ככלל,עקירת שן בינה עליונה קלה יותר משן בינה תחתונה.העובדה שהשן עברה טיפול שורש והתפוררה הופכת את העקירה למורכבת יותר בחלק מהמקרים.אין לי אפשרות כמובן לענות יותר ספציפית כי לא בדקתי אותך ולא את צילום השן. לגבי הרופא המבצע-זה גם תלוי במקרה-עלייך להתיעץ עם הרופא הקבוע שלך,ועליו להחליט האם ביכולתו לבצע את העקירה או שיפנה אותך לכירורג פה ולסת. לגבי תרופות נגד כאבים-אין תרופה אחת שהיא העדיפה-שוב-הרופא שמבצע את העקירה יוכל להמליץ,על פי מורכבות העקירה ורמת הכאבים הצפויה,כמוגם תוך התיחסות למצב הבריאות הכללית שלך. בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית