עקירה כירורגית וחרדה דנטלית קשה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

26/08/2009 | 14:28 | מאת: מאיה

הלכתי לרופא שיניים,לאחר שהצד הימיני של פניי התנפח בעקבות שן כלואה בלסת התחתונה שגרמה לדלקת.טופלתי במשך שבוע באנטיביוטיקה להורדת הנפיחות והרגעת הדלקת ולאחר מכן זומנתי שוב לעקירה.נחרדתי מכיוון שהבנתי בצורה עקיפה שזהו טיפול מסובך הרבה יותר מעקירה רגילה ודורש תפרים.עזבתי את המרפאה בחרדה.היום,לאחר חודשיים שמתי לב לנקודה מוגלתית ליד השן,שהתפוצצה בטעות לאחר צחצוח,עכשו גם הנפיחות חוזרת אט אט ואני מפחדת מאוד לבצע את הטיפול.תוכל להסביר בבקשה בצורה נרחבת על הטיפול? האם מעורב חיתוך חניכיים? כמה זמן אורך הטיפול והאם מורגש כאב לאחר הטיפול? אשמח גם אם תצרף רשימה של מרפאות שיניים שמתמחות בחרדה דנטליתל באיזור המרכז,מפני שכשאני שואלת מה בדיוק כולל הטיפול רופאים רבים עונים לי בזלזול ("מה זה משנה? את גם כך צריכה לעבור טיפול אם אני אספר זה רק יפחיד אותך..." אולי גם מפני שאני צעירה יחסית [17])יש לי חרדה קשה בעקבות בעיות שינייים גנטיות בילדותי והיסטוריה רבה עם רופאי שיניים לא ידידותייים,האם אתה ממליץ על גז צחוק או טישטוש כלשהו? האם בטיפולים מסוג זה ניתן לבצע מספר הליכים בבת אחת? אני צריכה לעבור עוד מספר עקירות,טיפולי שורש וסתימה ואשמח דעת מה האלטרנטיבה (חוץ מהרדמה כללית) לביצוע מספר הליכים בטיפול אחד. תודה רבה מקרב לב.

מאיה,ערב טוב, מצד אחד,את מעונינת לדעת בפירוט מה עושים בזמן העקירה,ומאידך,את מספרת שכשהבנת מה עומד בפנייך-תפרים,וכו'-עזבת את המרפאה מבלי שקיבלת טיפול.זה אומר שבאמת הסבר ברמה הטכנית יכול לעיתים להגביר את החשש,וזה לא מה שהיית רוצה.מאידך,אין כוונה להסתיר ממך דברים.הפתרון הוא להגיע לרופא בעל סבלנות רבה וידע בטיפול בחוששים.התהליך מתחיל מקבלת מידע מהמטופל-ממה הוא חושש ובאיזו מידה,והתרשמות מהיכולת של המטופל להתמודד עם סיטואציות טיפוליות.בהתאם למידע שמתקבל אצל הרופא,עליו להחליט באיזה אופן ניתן לטפל באותו מטופל,כך שהוא יוכל לעמוד בטיפול ו "יגיע בשלום" לסיום הפגישה. לגבי מרפאות העוסקות בכך,צייני את המייל שלך בגוף ההודעה ואפנה אותך למרפאות רלוונטיות שבת שלום, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית