חרדה דנטלית

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

19/07/2009 | 11:26 | מאת: יעל

בת 27 וסובלת מחרדה דנטלית. אני כבר המון זמן לא הולכת לרופא שיניים כי יש לי פחד... אני מתחילה להלחץ ומקבלת סחרחורות ובחילות ואני כבר לא יודעת מה לעשות. הזנחתי את הפה שלי ויש לי ריח רע מהפה ויש לי שן שבורה שלא טיפלתי בה מאז שעשיתי את ההשלמה בפעם הראשונה וזה היה לפני הרבה שנים ואני רוצה לעשות הלבנת שיניים ועכשיו גם התחילו לכאוב לי כמה שיניים ואני חייבת ללכת לרופא שיניים לפני שזה יהיה יותר גרוע... השאלה מה אפשר לעשות כדי להרגיע את החרדה? אני יודעת שיש הרדמה כללית (שזה אני לא רוצה לעשות) ויש את הדיסציה שזה גם בעזרת זריקות של ואליום והחשש העיקרי שלי הוא הזריקות ואני גם לא רוצה לקחת ואליום בגלל זה... קראתי שיש את "זריקת הוונד" שהיא נראית לי הכי פרקטית אשמח לשמוע עליה עוד מידע ואיפה אפשר לטפל בעזרתה. אני לקוחת מכבי אז אשמח אם יש מרפאה של מכבי שעושה את זה . אם יש עוד שיטות שיכולות לעזור אשמח לשמוע... תודה

יעל,ערב טוב, הפתרון לחשש מטיפול שיניים הוא לא סטנדרטי ואחיד,אלא שיש מגוון של פתרונות וטכניקות,ב "התאמה אישית" לכל מטופל,בהתאם לאופי החרדה ממנה הוא סובל. הרופא אמור להתרשם מבעיתך,ולהתאים את הפתרון אלייך. מכשיר ה wand נועד להפחית מאד את אי הנוחות הנובעת מזריקה דנטלית,אם כי יש עוד שיטות להשגת מטרה זו. מאחר ואינני יודע את האופי המדויק של חששותייך,אינני יכול להתיחס ספציפית.אם את מקבלת סחרחורות מעצם הישיבה על הכיסא הדנטלי,אפשר,בסיועו של רופא סבלן,ללכת צעד-צעד,לנסות בשלב ראשון רק לשבת על הכיסא למספר דקות,ללא טיפול,ובהמשך,בפגישות הבאות,לסכם על טיפול ברמת קושי קלה,לפי יכולתך להתמודד,תוך שהרופא מסביר מראש מה עושים,ומכין אותך לזה. בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

21/07/2009 | 09:22 | מאת: יעל

אני לא מקבלת סחרחורת מהכיסא אלא מתחילה להרגיש חולשה וסחרחורת ובחילות רק מלהריח את הריח של המרפאה. החשש הכי גדול שלי זה הזריקה בגלל זה שאלתי אלו מרפאות נטפלות בעזרת מזרק הוונד. עברתי אתמול טיפול שורש בצורה רגילה הייתי חייבת, אבל הייתה לי רופאה מקסימה וגם שמעתי תוך כדי הטיפול מוזיקה בMP3 שזה הסיח קצת את דעתי אבל עדיין יש לי את המתח והחרדה לפני ויש לי עוד סדרת טיפולים לעבור וקשה לי עם הלחץ הזה.

מנהל פורום חרדה דנטלית