חור בשן

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

16/06/2009 | 11:28 | מאת: סיוון

הרופא אבחן אצלי חור בשן טוחנת . לדבריו החור נמצא שם שנים רבות. האם לדעתך אפשר במקום סתימה ממנה אני מאוד חוששת לעקוב ולראות אם החור גדל ורק אז לבצע סתימה במצב של אין ברירה? תודה סיוון

סיוון,ערב טוב, אני לא יכול להתיחס ספציפית למקרה שלך,מחוסר נתונים. בהנחה שאת סומכת על הרופא שלך-שאלי אותו מה הוא ממליץ-האם לטפל כרגע,או להמתין ולעקוב-מה הסיכון בכל אופציה. יש יתרון משמעותי ב "השארות " אצל אותו רופא לאורך זמן-הוא מכיר את הפה שלך,ויש מקרים בהם הוא מגלה חור קטן ומחליט ,לעיתים גם על סמך השואה לצילומים מהבדיקה הקודמת,להמתין. אם כוונתו היא שהחור גדול מאד ולכן סביר להניח שהוא החל להווצר מזמן,אזי יתכן שהמתנה מעלה את הסיכון להופעת כאבים,ואולי גם הזדקקות לטיפול שורש. ברוב המקרים המתנה רק עלולה להוביל לטיפולים גדולים יותר,פחות נעימים,ויותר יקרים. לסיכום,כדאי לקבל את המלצת הרופא האישי שלך,שאמור להחליט על פי מצב השן,הכרותו עם הפה שלך,נסיונו וגישתו המקצועית, לילה טוב, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית