היום הגיע ואני כולי רועדת

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

04/06/2009 | 12:46 | מאת: רקפת

הגיע היום, חיכיתי חודש לתור (רק לביקורת) היום אני הולכת לעשות בדיקה אצל רופא שיניים לגבי טיפולים בהרדמה כללית ובכלל הערכת הטיפול. אני כולי רועדת, פוחדת רק שיגע לי בשינים עם המחט ויכאב. יודעת שזה נשמע שטותי (אחרי הכל אני אמא ל-3 בת 39)... אבל בכל זאת. ד"ר, האם יש סיכוי שהרופא יכול לשכנע אותי לעשות את הטיפול רגיל ללא הרדמה כללית? האם זכותי ויכולתי להתעקש (אפילו שכביכול אין CASE רפואי)??? תודה, רקפת

שלום,רקפת ! דברייך בהחלט לא נשמעים שטותיים,הם נובעים מהחששות שלך,ואין לזה קשר לגיל או למספר הילדים,לא למקצוע,השכלה או אינטליגנציה. ההחלטה היא שלך-האם את מנסה להתמודד עם הענין-בעזרת רופא שמתמצא בתחום,או שאת עוקפת את הבעיה שוב ושוב-וכל פעם מחדש פונה להרדמה כללית עבור כל סתימה או כאב או ניקוי אבנית,וכו'. זה לא שאין CASE רפואי-הטיפול שאת זקוקה לו הוא-נגיד ,לצורך הענין-סתימה-איך מבצעים זאת-האם בהרדמה כללית,או "רגיל"-זאת שאלה של הדרך בה את יכולה להתמודד עם הטיפול ההצעה לעבור את הטיפול "רגיל" או בהרדמה כללית יכולה לבוא מצד הרופא,או מצדך,אבל ,שוב,ההחלטה היא בסופו של דבר שלך. שבת שלום, דר. צביקה רוזנבלום

07/06/2009 | 12:06 | מאת: רקפת

תודה שוב ד"ר רוזנבלום על תשובתך המעודדת. רק רציתי לעדכן שהייתי ביום חמישי אצל הרופא במכבידנט והוא פשוט היה מקסים... קודם כל הסביר לי ושאל אותי האם הטיפולים שעשיתי עד כה היו גם בהרדמה כללית, עניתי שלא, ושאל מדוע הפעם רוצה בהרדמה והסברתי שעברתי מאז המון טראומות שקשורות לשיניים ולרופאים לא ממש עדינים (היו כאלו אפילו שטענו שיש לעשות טיפול שורש ללא הרדמה כדי "להרגיש אם כואב") והיום בכל זאת גם הגיל וגם הניסיון הלא כ"כ טוב גרם לי לפחד מאוד. הוא קיבל את זה בהבנה רבה, בדק ונתן לי הצעה (האמת, יש לי לא מעט טיפולים ורובם קשים כגון עקירות של שיניים הרוסות חסרות תקנה וגם שיני בינה והשתלות). אני שמחה שעושה את זה בהרדמה כללית כי לדעתי יהיה לי מאוד קשה עד בלתי אפשרי לעשות טיפולים כה קשים בדרך הרגילה. בכל מקרה, מחר יש לי פגישת ייעוץ עם הכירורג שעושה השתלות וכנראה שאלך על זה סוף סוף. מקווה לטוב. שוב תודה לך על העידוד. רקפת

14/06/2009 | 15:04 | מאת: יעל שרון

רקפת שלום.. קראתי את הודעתך וממה שכתבת נראה שיש לך לרדות בנוגע לטיפול אצל רופא שיניים. האם ניסית לפנות לטיפול אצל פסיכולוג בעניין? יעל שרון

מנהל פורום חרדה דנטלית