חור בשן

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

26/05/2009 | 08:37 | מאת: ליהי

רופא השיניים אמר לי שיש לי חור בשן. מה הסיכוי לטעות באבחון(לא נעשה צילום). שנית מה יקרה אם אשאיר את המצב ללא טיפול, האם העששת יכולה להעצר? ושאלה נוספת האם זריקת הרדמה מקומית כואבת? והאם היא הכרחית גם אם החור לא גורם עדיין כאב?

ערב טוב , לעיתים צילום לא הכרחי או לא דרוש כדי לאבחן חור בשן.כמוכן יש מקרים בהם אין הרבה סיכוי שהעששת תגדל,אך לרוב היא כן צפויה לגדול.אין לי כמובן אפשרות להתיחס ספציפית לחור שרופא השיניים שלך מצא,לכך נדרשת בדיקה.לגבי טעות באבחנה-זה קורה לעיתים,לכל הרופאים. מידת הכאב שמרגישים בעת זריקת הרדמה מקומית תלויה במספר גורמים-מיקום השן בפה,מידת העדינות של הרופא,סף הכאב של המטופל,הטכניקה בה הרופא משתמש ,ועוד. דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית