כאבי שיניים מטרידים ומלחיצים

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

03/09/2019 | 20:30 | מאת: שירה

היי דר' רוזנבלום מקווה שהשאלה קשורה לפורום, חיפשתי בין הפורומים וזה התחום הכי קרוב שמצאתי. אני בת 17, בריאה בדרך כלל. בערך בינואר האחרון התחילו לי כאבים בשן 12. הכאבים הרגישו כמעיין לחץ נקודתי מעל השן ותחושה תמידית שהיא זזה עם כל מגע קל, למרות שבפועל כשנגעתי בה לא הייתה שום תזוזה. עשיתי מספר צילומים והלכנו לכמה וכמה רופאים, כולם טענו שהשיניים שלי תקינות לחלוטין והם לא מצליחים לזהות שום בעיה ושאין שום ניידות, היה חשד לרגישות מיישור השיניים שסיימתי כחודש לפני, קיבלתי משחת שיניים לשיניים רגישות אבל לא הייתה הקלה במצב. מלבד התסכול שהדבר גרם להורים שלי, שנאלצו לנסוע איתי לרופאי השיניים על בסיס כמעט שבועי בשביל שכל פעם לא נגלה כלום. הכאבים הפריעו לי מאוד ביום יום, הם הקשו עליי לאכול, לקפוץ או לרוץ מהפחד לזעזע את השן, אפילו מעבר של אוטו מעל באמפר גרם לי להרגיש אי נוחות ולמשש מייד את השן בשביל לוודא שהכל בסדר. היו ימים שהיה לי קושי לדבר, לקחתי כדורים נגד כאבים באופן קבוע. הכאב הזה עבר בהדרגה לפני חודשיים והצלחתי לאט לאט לחזור לשגרה ולחשוב שהבעיה חלפה. אבל לפני יומיים קיבלתי מכה קלה מאוד בשן קרובה שגרמה לה קצת לכאוב באופן זמני, אבל כמה שעות אחר כך הכאב והתחושה של התזוזה בשן 12 התחילו מחדש בבת אחת. אני מפחדת מזה מאוד ובו זמנית מיואשת, כיוון שחשבתי שהבעיה שסבלתי ממנה חלפה ועכשיו היא שוב חוזרת והמחשבה על לעבור שוב את הסבל והפחד התמידי שעברו עליי במשך חצי שנה מאוד מפחידות אותי. האם ייתכן שהכאבים האלו הם פסיכוסומטיים? איך אני אדע? יש לך עצה או רעיון מה אני יכולה לעשות? אני באמת אובדת עצות

ערב טוב קשה לדעת מה הבעיה ללא בדיקה.הייתי פונה לאורתודונט שביצע לך יישור שיניים.עדכני אותי אחרי הביקור אצלו תרגישי טוב דר. צביקה רוזנבלום

04/09/2019 | 11:31 | מאת: יובל

היי, אולי זו דלקת? במידה וכן, אני ממליץ לך לקחת את הסידן האמורפי. את יכולה לכתוש אותו, להחזיק מתחת ללשון כחמש דקות ולעשות את זה 4 פעמים ביום. במידה וזו דלקת, זה יכול לעזור לך.

מנהל פורום חרדה דנטלית