ילדה בת 12 שלא מוכנה להיבדק

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

22/12/2015 | 20:20 | מאת: חופית

שלום וברכה, לבתי בת ה- 12 גדלה בליטה לבנה קשה מעל שן 22. כשבחנתי ונגעתי בעצם זה הרגיש לי במרקם ששן צומחת שם. הילדה לא מוכנה בשום אופן ללכת לרופא שיניים גם לא לבדיקה ואפילו לא סתם לדבר עם הרופא, היא לא מוכנה להקשיב. לפני שנה היתה לה עקירה טראומתית ומאז אין עם מי לדבר. מה אפשר לעשות? איך לשכנע את הילדה לפחות לנסות? ניסינו לדבר, להסביר, אח שלה חזר מטיפול ואמר לה שהיה כיף (!!). היא לא היתה מוכנה להצטרף בתור צופה מהצד. חברה טובה סיפרה על הרופא שלה, ביקשתי שננסה והיא לא מוכנה. בנוסף, לדעתך, האם יצטרכו לעקור את השן למעלה/למטה או שעם לחץ מהשן השניה אחת תיפול והשניה תשאר? אני בגישה של עושים מה שצריך לעשות רק אני יודעת שיהיה קשה להביא את הילדה לעקירה (כמו שאמרתי, אני גם פסימית בקשר לבדיקה) היא כל הזמן נוגעת בפה ואני יודעת שזה מציק לה הרי זה גם בולט ואולי כבר ילדים לועגים.. ויותר מזה, אף אחד לא מבטיח לי שזו שן שצומחת הרי אני לא רופאה, ואם זה משהו אחר? האם להתחיל לתת "עונשים"? אני מאוד רוצה שהיא תלך וכבר תקופה ארוכה אנחנו מנסים ונופלים על אזניים ערלות. ערב טוב, חופית.

ערב טוב,חופית, כמה דברים : 1.הייתי מרפה ומפסיק לדבר איתה על הנןשא 2.הבליטה היא קרוב לודאי ניב עליון.ברור שנדרשת בדיקה 3. לפי התאור שלך,הייתי פונה למטפל/מטפלת שאיננו רופא שיניים שמבצע "הכנה" לפני טיפול.אם את מעונינת בהכוונה,פני אלי למייל [email protected] לילה טוב, דר. צביקה רוזנבלום

23/12/2015 | 09:51 | מאת: חופית

מנהל פורום חרדה דנטלית