בבקשה תעזור לי

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

20/12/2015 | 07:07 | מאת: ב

יש לי בעיה עם אחת השיניים אולי כבר יותר לפני שנה וחצי הטיפול שהיה צריך לעשות זה טיפול שורש שלוש תעלות פחדתי ועכשיו אני אפילו מפחדת יותר כי הכאבים נהיו יותר חזקים ובשטח יותר גדול אני לא יודעת איך לפתור את הבעיה של הפחד מרופא שיניים כי אין משהו ספציפי שממנו אני מפחדת אלא מהכל ביחד אני פשוט לא אוהבת ללכת שונאת את המקדחה הזריקה הריחות הסקשן הרופא שמכניס לפה אצבעות ולא אכפת לו אם כואב או לא בקיצר הכל הכל. בגלל שהכאבים נהיו כבר חריפים מאוד ומעירים אותי בלילה החלטתי שאני ילך לבדוק כשייפסקו הכאבים אבל הם לא נפסקים כבר הרבה זמן. למען האמת היה זמן שהם כן נפסקו ורציתי להזמין תור אבל או שהיה לי הרבה דברים דחופים חוץ מרופא ברצינות לא חיפשתי להתחמק או שפעם אחת הרופא לא יכל באותו זמן ופחדתי שעד התור הכאבים יחזרו ולא טעיתי אז לא קבעתי תור. עד עכשיו אני שותה או אדוויל ליקויד גל או נורופן קוויק הנורופן יותר טוב אבל הכאב חוזר אחרי כמה שעות והוא גם לא מעלים לי איזו גולה בצבע אדום חזק שגודלת לי כל פעם ועכשיו היא נמצאת שם כבר חודש הגולה הזו כואבת לפעמים ולפעמים היא סתם שם בלי שהיא כואבת ואני לא הולכת לרופא עד שהכל ייעלם הגולה והכאבים כי ככה אני יבוא יותר רגועה ופחות פאדיחות כי אני בת 20 ואני מתנהגת כמו תינוקת אצל רופא שיניים ממש פאדיחה. יש לי אומץ לפוצץ את הגולה בעצמי אני רק לא יודעת איך, זה נראה כאילו אם אדקור עם הציפורן תרד הנפיחות אבל ניסיתי וזה לא ככה. מה אני יכולה עוד לעשות? עם הכאבים ועם הגולה אני לא ילך כי אני יודעת שהוא ילחץ לי על הגולה וזה יכאב (זה קרה בפעם הזו לפני שנה וחצי שגם היו כאבים שמעירים בלילה וגם היה לי גולה והלכתי לרופא ואמרתי לו שזה כואב ושלא ייגע והוא כאילו לא שמע אותי ולחץ חזק ושאל אם כואב כאילו לא אמרתי לו לפני שניה שכן ואז הוא הביא לי כדורים ששכחתי את השם וזה עזר אחרי שני כדורים הגולה התפוצצה וירד משם דם ומשהו לבן אבל לדעתי הוא יכל לחסוך את הלחיצה על הגולה.. לא באתי לתור לטיפול שורש שנקבע לי) כל הפה שלי רגיש לכל נגיעה. אני גם חושבת שהתנפחתי בפנים כמו כדורגל בגלל הבעיות בשן. הקפדתי לא להפריז בכדורים חזקים ונורופן סה הכי חזק ששתיתי לכן אני חושבת שיש לי עוד אופציות שאני יכולה לנסות אבל אני לא יודעת מה ואני רוצה הכוונה. אתה יודע או יכול לנחש איזה כדורים הוא הביא לי פעם שפוצצו אותה? חשוב לי להגיד שנראה לי שהגולה הזו זה לא מורסה כי אמרו לי שמורסה לא כואבת ולי הגולה כן כואבת אז מה שיש לי זה לא מסוכן (הבנתי שמורסה זה דבר מסוכן). מבקשת את עזרתך הגדולה להעלמת הכאבים והגולה ממש מתחננת. לילה/בוקר טוב!

צהריים טובים לך, התחושות שלך מובנות לי לחלוטין ! חשוב לי להסביר לך שכשקיימת בעיה כלשהי בשן,המצב מחמיר בהדרגה,לכן המתנה/דחיה של טיפול היא לא לטובתך ! גם אם יש הפסקה בכאבים,או שה "גולה" שאת מתארת נעלמת לזמן מה,או שאת לוחצת(או שהרופא לוחץ) ו "מעלימה" אותה ,הבעיה לא נפתרת,אלא ממשיכה להחמיר... בדרך זו את עלולה לאבד שיניים בהדרגה,וחבל. מובן לי שההתמודדות עם טיפול שיניים לא פשוטה,ולעיתים היא קשה,ואף קשה מאד עד בלתי אפשרית... מנסיוני,אם את מקבלת החלטה לא להזניח,ולנסות להתמודד,יש פתרונות ! ניתן לפנות לרופאי שיניים המתמצאים ומנוסים בהפגת חששות מטיפול (ויש כאלה !).יש מקרים בהם הרופא יכול להציע לך להעזר גם במטפל/ת שהוא לא רופא שיניים,שיכול להכין אותך לטיפול. אני לרשותך בכל שאלה,גם במייל [email protected] תרגישי טוב, דר. צביקה רוזנבלום

20/12/2015 | 17:25 | מאת: ב

אתה יודע או יכול לנחש איזה כדורים הרופא הביא לי פעם שפוצצו את הגולה?

מנהל פורום חרדה דנטלית