סדציה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

29/11/2015 | 06:52 | מאת: רעות

בוקר טוב, רציתי לדעת האם אתה מאמין בטיפולי שיניים ביום אחד? הוצע לי לעשות תחת סדציה בגלל החרדה הדנטלית שלי ונקבע לי תור בסוף החודש הבא. הטיפול יכלול 3 טיפולי שורש ושיקומים 4 עקירות הרמות סינוס ושתלים. אני קצת פאסימית בקשר לעניין כי קראתי שצריך לעבור זמן בין העקירות לשתלים או בין טיפולי השורש לכתרים.. אז איך אפשר לעשות הכל ביום אחד? אשמח לשמוע דעתך בנושא האם זה אפשרי טכנית. והאם זה נכון שלא אזכור כלום מהטיפולים? גם מזה אני חוששת מאוד ומעכשיו חושבת על זה וזה עוד חודש. לא מדובר בהרדמה כללית אלא סדציה. תודה מראש ויום טוב.

ערב טוב,רעות, לדעתי ולדעת הרבה עמיתים שלי שאני מאד סומך על דעתם,אמנם מאד לא מומלץ לעבור טיפולים באופן שאת מתארת.אם העקירות הן במקום שם מיועדים להיות שתלים,זה עלול להביא לקיצור חיי השתלים ,או לכשלון תוך זמן קצר.החיפזון מן השטן ! אני מודע לכך שהצעות מסוג זה מאד מפתות-תהליך מהיר,אך אחרי שנים ספורות,או חודשים ספורים,מפח הנפש עלול להיות גדול ! לגבי סדציה,לא זוכרים את הטיפול,אך חשוב שרופא השיניים לא יהיה אחראי על הסדציה,אלא יהיה רופא נוסף,רצוי מרדים,שזה תפקידו. אני לרשותך בכל שאלה,גם במייל [email protected], דר. צביקה רוזנבלום

29/11/2015 | 23:00 | מאת: רעות

אני רוצה רק לומר שניסיתי דברים אחרים וגם הרופא שלי לא היה בעד בהתחלה וככל שעבר זמן הוא המליץ על זה (אחרי שניסיתי גז צחוק והיפנוזות, אני פשוט לא רגועה על הכסא, לא מצליחה להשתחרר ובא לי שזה יהיה מאחוריי). ראשונה- לפי דבריך טיפול תחת סדציה מיועד לכישלון תוך חודשים. האם עדיף לא לעשות כלום או לעשות טיפול עוד הרבה זמן ואז בינתיים יתעוררו בעיות נוספות? שאלה שניה- במידה ואחליט ללכת על זה (אני בהתלבטות גדולה). מה עליי לבדוק לפני? מה חשוב לדעת? אני לא יודעת למה אני כל כך מפחדת מרופא שיניים... אני מרגישה שזה מה זה טיפשי, כי גם אין משהו ספציפי שאני נרתעת ממנו, אני פשוט לא אוהבת את כל מה שקשור בזה, אני בת 34... ומבטיחה שאני מעדיפה לעבור עוד לידה מאשר טיפול שיניים... הקונספט מפחיד אותי מאוד... רוב תודות וערב טוב

מנהל פורום חרדה דנטלית