שחמת כבד-מודאג

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

25/03/2016 | 09:51 | מאת: מושתל כבד

שלום רב, אני מושתל כבד מאז 2006 על רקע היפטיטיס ב' מקבל: פרוגרף 1mg ביום, סירטיקאן פעמיים ביום, ספיבו פעם ביום, אמופרודקס פעמיים ביום,hepagam דרך הוריד כל חודשיים וחצי בערך. רציתי לשאול כמה שאלות בקשר לבדיקת ביופסיה שעשיתי, אחרי שעשיתי בדיקות שהתברר שיש לי דליות בוושט והטחול מוגדל קצת ויתר לחץ דם פורטלי ועליית קלה בAST עד 42 וירידה בטסיות הרופא המליץ לי לעשות ביופסיה, עשיתי ותשובת הביופסיה היא : chronic hepatitis,minimaly active, with architectural destortion and septal formation suspicius for cirrhosis. No evidance of active or chronic rejection . הרופא אמר שיש שחמת קלה.. אני מאוד מודאג שבכבד החדש גם התחיל סיבוכים. האם ישנם סכנה כלשהי? האם אני צריך לדאוג? או שזה משהו לא נוראי ? מה אומרת תשובת הביופסיה בדיוק? ומה הסיבה לשחמת שנוצרה אצלי? אני מאוד מודאג. תודה.

לגבי שאלתך : הנושא של הכבד המושתל אתה צריך לדון עם הרופאים המשתילים והמומחה גסטרואנטרולוג לכבד. לגבי סרטן כבד לפי מה שכתבת לגבי תשובת הביופסיה פירושה שיש מחלת כבד מסוג שחמת כבד והיא קלה אך אין סרטן בביופסיה .

מנהל פורום סרטן הכבד