כבד שומני - תוצאת בדיקה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

25/02/2016 | 15:01 | מאת: יעלה

שלום, בת 61, יש לי כבד שומני כבר מספר שנים, סוכרת. בבדיקת פיברוסקן שביצעו לאחרונה נמצא: נקודה 1: 47.2 נקודה 2: 49.6 נקודה 3: 47.2 מקרא: מעל 12.4 דרכה F4 הצטלקות קשה. בדיקת דם מלפני חודשיים הראתה: AST 26, ALT 23 ברצוני לשאול: 1. האם זה יכול להיות קשור לסרטן הכבד - וכיצד בודקים זאת? 2. מה משמעות התוצאות של הפיברוסקן? האם יש לי שחמת הכבד? עד כמה זה חמור? האם כדאי לחזור על בדיקת הפיברוסקן בהקדם אולי יש פה טעות? 3. אילו בדיקות המשך מומלץ לבצע? 4. כיצד מטפלים במצב? האם יש תרופות שמשפרות את זה? האם יש צורך בהשתלת כבד? כיצד משמרים שלא ידרדר? 5. אילו בדיקות דם חשוב לבצע כדי לקבל תמונה ברורה יותר של מצב הכבד בהינתן תוצאה זו של פיברוסקאן? 6. כיצד בודקים האם יש לי אי-ספיקת כבד? 7. עד כמה זה חמור? מה תוחלת החיים לאחר אבחון שכזה (אנמנזה)? אודה לתשובתך מכיוון שאני מוטרדת מתוצאות הבדיקה והתור הקרוב לרופא המטפל בעוד למעלה מחודש. בברכה, יעלה

שוב אין ממצא סרטני מוכח תפני בבקשה לגסטרואנטרולוג שיטפל בך במידה ואכן יש שחמת כבד לאור הנתונים שסיפקת אינני בטוח.

מנהל פורום סרטן הכבד