קו שני

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

06/06/2010 | 12:19 | מאת: חנן

שלום דוקטור! לסבתי סרטן מעי גס גרורתי לריאות. קיבלה Irinotecan. צילום סי טי פט מצא התפשטות נוספת של הגרורות גם לאיזור הכבד. היא טופלה מספר פעמים עם Avastin אך לא נמצאה הטבה במצבה. כעת עוברת לקו שני עם Erbitux או עם Vectibix. לגבי שתיהן, הרופאה שלו שלחה אותה לבדיקת מוטציות מסוג Kras. במידה ותמצא כשירה בבדיקה – על סמך ניסיונך רב השנים (ומבלי להכיר את סבתי) – על איזה טיפול היית ממליץ? האם אפשר לקבל את שתיהן בו זמנית? האם ניתן לקבל תרופה אחת ובמידה וישנה בעיה להחליף לתרופה השנייה?

במידה ואין מוטציה אפשר לקבל רק אחת מהתרופות שציינת בקו שלישי ולא את שתיהן . אי אפשר להחליף בין התרופות עפ הסל במדינת ישראל .

מנהל פורום סרטן הכבד