סרטן מעי גס עם גרורות לכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

31/01/2010 | 19:50 | מאת: רינת ג.

שלום רב, "אבי היה אדם פעיל, בן 64, אובחן כחולה בסרטן מעי גס עם גרורות לכבד. בבדיקת ה- CT הכירורג איבחן שאבי יכול לעבור ניתוח לכריתת הגרורות בכבד לאחר טיפול תרופתי. מתוך חיפוש באינטרנט קראתי כי ניתן לטפל בתרופות חדישות: ארביטוקס וכן לערוך בדיקה גנטית (KRAS). האם ניתן להבהיר מה משמעות הבדיקה. במידה ומעוניינים בתרופה זו האם ניתן לקנות פרטי או שקופות חולים מממנות את התרופה? כמה זמן מטפלים בתרופה? תודה מראש!

הארביטוקס בסל רק למי שאינו מתאים לאבסטין קו ראשון לשם כך עליך להיוועץ עם האונקולוג.הבדיקה KRAS נחוצה כדי לדעת האם הארביטוקס פעיל במחלה של אביך או לא.

08/02/2010 | 14:30 | מאת: רינת ג.

תודה! היינו אצל כירורג והוא הציע לתת לאבא ארביטוקס לפני הניתוח. האם צריכים לקנות את התרופה או שאפשר לקבל בקופת חולים? ושוב, תודה מראש. רינת.

מנהל פורום סרטן הכבד