חשד לסרטן קיבה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

08/10/2009 | 16:46 | מאת: DAGAM

שלום רב סליחה על האריכות. נא עזרתך הדחופה בפיענוח התוצאות המפורטות מטה, ובתקוה שתוכלי להמליץ לי באילו צעדים לנקוט בהמשך. אבי בן 77, מזה זמן רב הוא מתלונן על חולשה (עקב אנמיה H.G 10-12, לאחר זריקות ברזל), ברקע סרטן ערמונית מזה כשנתיים, לאחר הקרנות שעזרו והביאו להחלמתו (ללא גרורות). הוא עבר סדרת בדיקות: 1. קלונוסקופיה - תקין 2. גסטרוסקופיה של דרכי עיכול עליונות- חשד לגידול ושט- תקין קיבה- ממעבר הוושט לקיבה בקרדיה ישנה רקמה החשודה כגידול - GEJ. נלקחה ביופסיה , התשובה בעוד כשבוע. לפי הרופא שביצע את הבדיקה, מדובר כנראה במקרה חמור מאוד ובשלב די מתקדם של גידול בקיבה העליונה עם גלישה לושט, הוא ביקש לבצע CT, להלן התשובות. 3. CT חזה, בטן אגן חזה- בלוטת התריס ללא ממצא פתולוגי בולט. לא הודגמו בלוטות למפה מוגדלות בבית השחי, במיצר או בשערי הריאות לא הודגמו תפליטים פלאורלייםדו"צ קשרית זעירה בפסגה שמאלית, הצללה פסית זעירה בלינגולה. בטן ואגן- קיבה- ללא חומר ניגוד בתוכה. מודגם עיבוי דופן של עקומה קטנה הפרוקסימלית. ללא בלוטות למפה מוגדלות באיזור כבד- תקין בגודלו עם תהליכים היפודנסיים מרובים בשתי האונות, הגדול מביניהם כ-3 ס"מ בכיפת הכבד, מתאים לתהליכים משניים. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. כיס מרה- אינו תפוח עם אבן מסויידת בגודל כ- 6 מ"מ בתוכו. טחול- תקין בגודל ובמרקם לבלב- מעט אטרופי בהתאם לגיל הנבדק, לא הודגמה הרחבה של צינור הלבלב. אדרנל מימין ללא ממא פתלוגי, באדרנל שמאל מוקד היפודנסי 27HU, בגודל כ-7 מ"מ מתאים לאדנומה קטנה. כליות- תקינות בגודל ובמיקום,מספר ציסטות קורטיקליות דו"צ, הגדולה כ- 2 מ"מ משמאל רטרופריטונאום- מס' בלוטות למפה קטנות פארא אאורטלי משמאל. פתולי המעי ברוחב ועם מהלך תקין, חומר ניגוד הגיע עד לאיליום. דיבריטקולה מרובים במעי הגס לכל אורכו ובמיוחד באיזור הסיגמה, לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן או באגן. ערמונית מעט מוגדלת נוגעת בקרקעית שלפוחית השתן. מבנה גרמי- שינויים ניוניים בע"ש גבי ומותני ללא תהליך הורס עצם. לסיכום: קשרית זעירה בפסגה של ריאה שמאלית. עיבוי דופן של עקומה קטנה של הקיבה בחלקה הפרוקסימלית - חשוד לתהליך תופס מקום. תהליכים משניים מרובים בכבד, אדנומה קטנה באדרנל שמאלי. דיברטיקולוזיס בקולון. הביקור הבא באסף הרופא לקבלת תוצאות הביופסיה רק ב-21.10, מה עושים עד אז? לאור הממצאים הנ"ל, מהי אבחנתך ? האם יש גרורות? באילו צעדים עלינו לנקוט? מהם אפשרויות הטיפול הרלונטיות? מהם סיכויי ההחלמה? מהם סכויי ההשרדות? יש לציין, שהוא מתלונן לעיתים על חולשה רבה וכאבים המלווים בגזים בעיקר אחרי ארוחות (התאבון ירד) המלווים בדופק מהיר, הזעה וכו' החולפים לאחר כשעתיים. נא עזרתך אני ובני משפחתי אובדי עצות שוב סליחה על האריכות ותודה מראש

יש לחכות לתשובה. מכל מקום המצב לא טוב מדובר בסרטן כלשהו עם גרןרןת לכבד יתכן מקור קיבה . האונקולוג שלך יטפל בזה בלךי ספק

מנהל פורום סרטן הכבד