סרטן שלפוחית השתן עם גוש חשוד בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

21/02/2009 | 10:59 | מאת: אלמוני

אני בן 45 אובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito בבדיקה השנתית של CT בטן נראה גוש חשוד בכבד. בעקבות זאת ביצעתי בדיקת אולטראסאונד והרי הממצאים: מרקם הכבד היפראקואי בלתי אחיד שומני עם איזורים של sparing. בנוסף על רקע הסננה שומנית נמצא ממצא היפראקואי בגודל כ-1.0 ס"מ היקפי בסגמנט קדמי של אונה ימנית. סיכום: הסננה שומנית של כבד עם איזורים של sparing ובנוסף ממצא היפראקואי כמתואר מעלה יתכן מדובר גם באיזור של sparing ? המנגיומה קטנה? אחר? שאלותי הן: 1) מה משמעות הממצאים? 2) רופא המשפחה אמר שיש להמשיך עם בדיקת PET - אבל הוא לא יודע מה החומר המתאים ושאני אשאל את האורולוג שלי. 2) האורולוג שלי בחו"ל ואינני יודע מי הסמכות המתאימה להתייעצות כזאת? אורולוג? אונקולוג? גסטרו עם התמחות בכבד? הממצאים מלחיצים והייתי רוצה לדעת איך להתקדם. תודה על התייחסותך וזמנך.

יש לפנות עם הממצאים לאורולוג ולרופא מומחה לכבד לברר האם גרורות

מנהל פורום סרטן הכבד