סרטן מעי הגס עם גרורות בכבד.

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

01/03/2007 | 20:42 | מאת: מיקי

שלום רב, אמי בת 60 עברה ניתוח להסרת גידול במעי הס. הסירו חלק מהמעי ,אך לצערינו גילו לה גרורות בכבד. היום היא נמצאת לאחר הטיפול הכימוטרפי השני שלה(כל שבועיים).היא מטופלת באווסטין ו כמפטו. עד שלשום הכל היה בסדר הרגישה קצת חלשה וזהו. שלשום התחילו לה הקאות (מספר רב ביום) ,גיהוקים ,וצריבה בגרון כנראה בגלל ההקאות המרובות. היא מקבלת זופרן ופראמין איך ניתן להקל אליה. מתנצל מראש על טעויות כתיב (עולה כבר לא כזה חדש) תודה.

תופעות הלוואי המתוארות הן עקב הכימוטרפיה . הטיפול בזופרן ופרמין הוא נכון . כיום יש תרופות נגד בחילות מסוג חדש אך אינן כלולות בסל הבריאות הממלכתי. עליך לבקשם מהרופא המטפל. בנוסף הייתי ממליץ בזמן טיפול כימי להימנע משתיה חמה .ולדאוג להיגינת פה טובה.

09/03/2007 | 22:22 | מאת: מיקי

מנהל פורום סרטן הכבד