גרורות בכבד - טיפול קו שני

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

16/08/2008 | 04:53 | מאת: בן מודאג

לאמי היום בת 67, גילו לפני שנה וחצי סרטן חוסם במעי הגס ו 2 גרורות בכבד. בפברואר 2007 הסירו מקטע מהמעי ולאחר 6 טיפולים עברה ניתוח להסרת 2 גרורות בכבד ושוב סט של 6 טיפולים כימותרפיים שכלל אווסטין. בדצמבר, בסיומם הסמנים היו נמוכים וניראה היה שהמחלה דוכאה. ביולי 2008 לאחר 8 חודשים בלבד הסמנים קפצו לערכים גבוהים (22 ) וב CT רואים 8-9 גרורות בכבד. הרופא אומר שכניראה לא ניתן יהיה לנתח וצפויים טיפולים כימותרפיים בלבד. הטיפולים יהיו שונים היות ומסתבר שאווסטין לא ניתן בסל התרופות בקו טיפול שני וארביטוקס עדיין לא אושר לסל. שאלותי הן: האם אווסטין או ארביטוקס יאריכו חיים באופן משמעותי? אם כן איך בכל זאת ניתן להשיג אותם. האם יש טיפול חדשני שיכול לדכא את המחלה פעם נוספת ללא ניתוח. האם יש ניתוח או טיפול חדשני כמו צריבה מקומית או היפותרמיה לחיסול הגרורות. תודה מראש

17/08/2008 | 11:30 | מאת: דליה

שלך אימייל וקבל פרטים כצד ניתן לחסל גרורות בכבד בשיטה לא רפואית

לא קיים דבר כזה !

התרופות אבסטין ואביטוקס אינן מסוגלות לדכא מחלה לכל היותר להאריך במס חדשים ואז המחלה לרוב חוזרת. יש טיפול לכבד עצמו באמצעות חלקיקים רדיואקטיביים טכניקה הנקראת SIRS אינה בסל . גם טכניקה זאת אינה מדכאת מחלה אך נותנת זמן חפשי לעיתים ללא מחלה ארוך. אנא נסה טכניקה זאת

מנהל פורום סרטן הכבד