המטומה וציסטות מרובות בכבד

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

18/02/2007 | 17:06 | מאת: א.ר.

שלום! לאחרונה גילו אצל אימי (בת 50) המטומה בכבד בבדיקת סיטי. בנוסף, בשנה האחרונה גם גילו אצלה ציסטות מרובות בכבד. 1. ממה יכלה להיווצר ההמטומה? האם בהכרח מדובר בגידול? 2. האם השילוב של המטומה וציסטות בכבד יכול לגרום לסרטן כבד? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה!

המטומה פרושה סוג של דמם, יש לברר היטב האם לזאת הכוונה או להמנגיומה שזה דבר שונה בתכלית. אם מדובר בהמטומה יש לעקוב אחרי זה ולעיתים גם לבצע פעולה פולשנית כדי לשאוב את הדם. המנגיומה לעומת זאת זה אוסף של כלי דם ואין זה מסוכן ואין צורך בפעילות כלשהי. השילוב לא גורם לסרטן ! כמושכתבתי לברר היטב במה המדובר.

24/02/2007 | 06:55 | מאת: רינת

למומחה לשלום, אימי בת 89, צלולה, אובחנה כחולה ב-חולנגיו -כרצינומה+גרורה בכבד ( סי.טי, +מרקרים ), עקב גילה , לא הומלץ טיפול רפואי. הותקן נקז. ( מכאיב וגורר זיהומים ). האם קיימים טיפולים אפשריים לגילה, האם קיימים בעולם חידושים רפואים שטרם נוסו בארץ או לא הוצעו עקב הגיל או סיבות אחרות ? בתודה רינת

24/02/2007 | 12:01 | מאת: <*/////<

מנהל פורום סרטן הכבד