תוצאת בדיקת סיטי - מדובר על סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

01/04/2008 | 23:16 | מאת: שרה

מהלך סידרה שנייה של טיפולי כימותרפיה+ אווסטין (טיפול יומי אחת לשבועיים) ב- 3 הטיפולים האחרונים לא קיבלה אווסטין כי פג תוקף האישור וחיכו לתוצאות הסיטי. התשובה: ט"מ חזה בטן ואגן ללא ח.נ.: לא הוזרק ח. נ עקב קושי טכני - מעקב אונקולוגי CA COLON. צנתר מרכזי ב- SVC. מיצר, שערי הראות, אקסילות ב.מ.פ. שדות הראות ב.מ.פ. מיימת קלה בחלל הבטן והאגן + נגעים צפקיים הגורמים אינדנטציה של הכבד. כבד וטחול ללא ממצא מוקדי. צנתר תת עורי לאורך דופן החזה המתנקז לחלל הצפק (VP SHUNT). טחול, לבלב, כיס מרה, אאורטה ואדרנלים ב.מ.פ. כליות - פרנכימה שמורה, ללא הידרונפרוזיס. גרגירים קטנים באגן כליה שמאלית + ימנית. ציסטה קורטיקלית מימין - למעקב US. אגן קטן ומפשעות ב. מ.פ. חלון עצם: שברים ישנים בצלע 4 אחורית מימין. שינויים ניווניים בע"ש מודגם. בהשוואה ל- PET - CT מ- 10.10.07- המיימת ללא החמרה, אך הנגעים הצפקיים מעט בולטים יותר. אודה לקבלת תשובה עד שנגיע לאונקולוג. - מה אומרת תוצאת הבדיקה? דבר שני רציתי לדעת מה זה ט"מ חזה בטן ואגן ללא -ח.נ. ? עד כמה זה חשוב ח.נ. שלא הוזרק עקב קושי טכני?

חשוב להזריק חומר ניגוד כדי לבדוק את איברי המטרה.הכוונה לח.נ. במידה והנגעים הציפקיים בולטים יותר קרוב לוודאי חלה החמרה.

מנהל פורום סרטן הכבד