סמני סרטן לבלב מקומי בעלייה

דיון מתוך פורום  סרטן הכבד

04/04/2018 | 14:04 | מאת: עליה בסמנים

בן זוגי קיבל 10 טיפולי כימותרפיה קשים לסרטן לבלב והסמן CA-19-9 ירד מ-780 ל-58, ה-CEA היה תקין. מאחר ומדובר במחלה מקומית, קיבל עכשיו חמישה טיפולי הקרנות ממוקדים. בבדיקת סמנים אחרי ההקרנות סמן CA19-9 עלה ל-82 וסמן CEA נשאר תקין. האם זה אומר שהגידול המקומי שוב גדל ומתפשט? תודה

עליה בסמנים אינה מועילה כאן כי המחלה מפושטת . עד כמה היא מפושטת אינני יודע על סמך הרשום. אם ניתן טיפול ממוקד באמצעות קרינה לכבד והמחלה כרגע ממוקדת לכבד בלבד ,יש לחכות לראות האם יש תגובה באמצעות סיטי או אולטראסאונד או mri . וניתן להוסיף בהמשך טיפול לכבד או באמצעות הזרקה ישירה לכבד ,או במתן טיפול לוריד עם תכשיריpd1 שעלותם גבוהה .

מנהל פורום סרטן הכבד